Gyász: 17 évesen hunyt el a Ferencváros birkózója

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.24. 08:59
Tragikus hirtelenséggel elhunyt a Ferencváros 17 éves birkózója, Rózsa György. A szomorú hírről a fradi.hu klubhonlap számolt be.

A fiatal sportolóra ma délután 17 órakor gyertyagyújtással emlékeznek az FTC birkózócsarnokánál.

„Az edzés vége felé jártunk, amikor az egyik feladatnál éppen ivószünetet és pihenőt kaptak a srácok – emlékezett vissza Rózsa György trénere, Széles József mesteredző a hétfői edzésről a fradi.hu-n. – Aztán amikor mondtam, hogy folytassuk, Gyuri nem állt fel a földről. Remegni kezdett, az izmai begörcsöltek. Azonnal hívtuk a mentőket, és amíg kiértek, az ő telefonos utasításaik alapján megkezdtük az újraélesztést egy szülő segítségével. Én közben elrohantam a sporttelep defibrillátoráért, és csatlakozott hozzánk egy orvos apuka segíteni. Aztán a kiérkező mentők átvették, és beszállították az Irgalmasrendi Kórházba… Feszülten várakoztunk, aztán körülbelül egy óra múlva megérkezett a szörnyű hír… Olyan, mintha a gyerekünk lett volna, nincs igazság…”

„Farkas Gábor kollégámmal egy nagyon jó lelkű, szorgalmas, ügyes utánpótlás-csoporttal dolgozhattunk, aminek ő ráadásul igazi motorja volt. Nagyon szerette mindenki, áradt belőle a kedvesség, és talán a legkitartóbb versenyzőnk volt. Amikor hozzánk került, egy 117 kilós gyerek volt, kőkemény munkával lefogyott 84 kilóra, mindent megtett azért, hogy eredményes birkózó lehessen. Soha nem volt semmi jele ilyesminek, mindig minden edzés szabályosan és szakszerűen zajlott, a sportorvosija is érvényes volt, versenyre készültünk.”

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik