Golf-vb: történelmi diadalt aratott a világelső

Vágólapra másolva!
2017.03.27. 11:30
null
Dustin Johnson és egy vb-trófea – ezt még március elején nyerte (Fotó: AFP)
A világelső Dustin Johnson nyerte meg a profi golfozók 9.75 millió dollár összdíjazású meccsjátékos világbajnokságát (WGC-Dell Technologies Match Play), a világbajnoki sorozat idei második versenyét Austinban. Sikerével Johnson az első golfozó, aki mind a négy vb-versenyen diadalmaskodott már pályafutása során.

 

A 32 éves amerikai játékos a szerdán kezdődő, kieséses rendszerű viadal vasárnapi zárónapján az elődöntőben nagy csatában, egy ütéssel győzte le az 54. kiemelt japán Tanihara Hidetót – aki az utolsó, 18. lyukon könnyű gurítást hibázott el –, majd a fináléban a spanyol Jon Rahm (21.) ellen nyert.

Johnson remekül kezdte a döntőt, nyolc lyuk után már öt ütéssel vezetett, Rahm azonban ezt követően összeszedte magát, s a 16. szakaszon egy ütésre csökkentette hátrányát. A két utolsó lyukon aztán az amerikai golfozó tartani tudta a távolságot, így övé lett az első helyezettnek járó 1.66 millió dolláros (475 millió forint) fődíj.

Az amerikai játékos sorozatban a harmadik, összességében pedig a 15. US PGA-versenyét nyerte meg, és austini sikerével ő az első golfozó, aki a négy állomásos világbajnoki sorozat (WGC) minden versenyén tudott már győzni.

Johnson öt diadalával második a vb-örökranglistán Tiger Woods mögött, aki bár egy tornát a négyből egyszer sem tudott megnyerni egyéniben, 18 elsőségével toronymagasan vezet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik