Golf: Tiger Woods élete legjobb finise is kevés volt az új király ellen

Vágólapra másolva!
2012.03.05. 10:11
Címkék
Tiger Woods nagyszerű befejező napi teljesítménye ellenére az északír Rory McIlroy nyerte meg a profi golfozók amerikai PGA-körversenyének hét végi viadalát, a Honda Classicot, és ezzel átvette a világranglista első helyét az angol Luke Donaldtől.

Az egy héttel korábban vb-döntőt veszítő McIlroy kiegyensúlyozottan játszott az első három napon, ám a befejező forduló hajrájában többször is nehéz helyzetből kellett kivágnia magát – homokakadályokból mentett meg több szakaszt –, hogy végül meg tudja őrizni előnyét.

Rory McIlroy, a golfsport új világelsője

(Fotó: Reuters)
Rory McIlroy, a golfsport új világelsője (Fotó: Reuters)

A fiatal északír játékos első számú üldözője Tiger Woods volt, aki nem túl jó pozícióból vágott neki az utolsó napnak, csakhogy olyannyira belelendült, hogy sokan máris a régi „Tigrist” látták megelevenedni. A fantasztikusan játszó Woods egyetlen bogeyt sem vétett vasárnap, ellenben két lyukat az elvártnál kettővel kevesebb ütéssel (eagle), négyet eggyel kevesebbel (birdie) teljesített, aminek vége csillogó pályafutása legalacsonyabb (62 ütéses) befejező köre lett.

McIlroy azonban becsülettel állta a rohamot, azaz méltó körülmények között vette át a világranglista első helyét az angol Luke Donaldtől. A rangsor 1986-os megalkotása óta a 22 éves északír játékos a 16. világelső, egyben a második legfiatalabb az 1997-ben 21 évesen az élre álló Woods óta.

„Mindig is álmodtam arról, hogy én legyek a világranglista első helyezettje, úgymond a világ legjobbja, nevezzenek bárhogyan is. Nem hittem, hogy ilyen gyorsan megvalósul, de ha már így alakult, bízom benne, hogy egy ideig meg tudom tartani a pozíciót” – mondta az óriási tehetségnek tartott McIlroy, aki barátnője, a tenisz-világranglista első helyéről nemrégiben letaszított Caroline Wozniacki társaságában ünnepel egy keveset, majd csütörtöktől az év második világbajnoki versenyére hivatalos.

AMERIKAI PGA-KÖRVERSENY

HONDA CLASSIC, PALM BEACH GARDENS (PGA National Golf Club)
A pálya hossza: 6545 méter; az elvárt ütésszám (par): 70. A pénzdíj: 5.7 millió dollár

AZ ÉLCSOPORT
1. Rory McIlroy (északír)
268 ütés (66, 67, 66, 69)
2. Tiger Woods (amerikai)
270 (71, 68, 69, 62)
Tom Gillis (amerikai)
270 (68, 64, 69, 69)
4. Lee Westwood (angol)
272 (70, 69, 70, 63)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik