Golf: sajátos váltás a világ tetején, máris talpon a nagy vesztes

Vágólapra másolva!
2012.04.16. 09:14
Címkék
Luke Donald nem szerepelt jól a profi golfozók hét végi tengerentúli versenyén, ennek következtében át kellett adnia a világranglista első helyét az északír Rory McIlroynak. A dél-karolinai viadalt a svéd Carl Pettersson nyerte meg, míg az európai Tour malajziai versenyén a múlt heti Masters nagy vesztese, a dél-afrikai Louis Oosthuizen diadalmaskodott.

AMERIKAI PGA-KÖRVERSENY. Luke Donaldnek legalább a nyolcadik helyen kellett volna végeznie a Hilton Head Island-i versenyen, de csupán a 37. lett, így át kellett adnia a világranglista első helyét az északír Rory McIlroynak. Ez a harmadik csere kettejük között ebben az évben – első alkalommal McIlroy csak néhány napig tudott a csúcson maradni, Donald visszaelőzte.AMERIKAI PGA-KÖRVERSENY. Luke Donaldnek legalább a nyolcadik helyen kellett volna végeznie a Hilton Head Island-i versenyen, de csupán a 37. lett, így át kellett adnia a világranglista első helyét az északír Rory McIlroynak. Ez a harmadik csere kettejük között ebben az évben – első alkalommal McIlroy csak néhány napig tudott a csúcson maradni, Donald visszaelőzte.

A versenyt a US PGA Tour egyik legsúlyosabb egyénisége, az „attól még lehetsz élsportoló, hogy nem látszol annak" elvét ezúttal nemcsak hangsúlyozó, hanem sikerrel is bizonyító Carl Pettersson nyerte meg, aki diadalával utolérte a Tour eddigi legeredményesebb svéd játékosát, az öt tornagyőzelemmel büszkélkedő Jesper Parneviket. Pettersson – aki két második helyet már elkönyvelt ebben az évben – a harmadik fordulóban zsinórban elért öt birdie-vel ugrott az élre, és végül magabiztosan előzte meg az amerikai Zach Johnsont.

Érdekesség, hogy McIlroy úgy szerezte vissza a világranglista első helyét (a golfozók helyezését a megelőző két évben nyújtott teljesítményük alapján számítják, a rangsort hetente aktualizálják), hogy ezen a hétvégén nem játszott. A US Open-címvédésre összpontosító 22 éves játékos várhatóan a következő két versenyt is kihagyja.

AMERIKAI PGA-KÖRVERSENY

RBC HERITAGE, HILTON HEAD ISLAND (Harbour Town Golf Links)

A pénzdíj: 5.7 millió dollár. A pálya hossza: 6493 méter; az elvárt ütésszám (par): 71

AZ ÉLCSOPORT

1. Carl Pettersson (svéd)

270 ütés (70, 65, 66, 69)

2. Zach Johnson (amerikai)

275 (71, 68, 66, 70)

3. Colt Knost (amerikai)

276 (67, 66, 69, 74)

 

EURÓPAI PGA-KÖRVERSENY. A US Masterst múlt vasárnap drámai körülmények között, rájátszásban elveszítő Louis Oosthuizen tizenkét időzónát repült át, hogy az EPGA malajziai tornáján megpróbálja elfelejteni az Augustában történeteket. Megérte a sietség, megérte bevállalni a hosszú utazás és az átállás kellemetlenségeit, hiszen remek teljesítménnyel ő győzött Kuala Lumpurban.

A heves esőzések miatt többször is megszakított viadal vasárnapi versenynapján Oosthuizennek a szokásos 18 szakasz helyett 26-ot kellett teljesítenie, de ez sem zökkentette ki, kiegyensúlyozott játékkal, megnyugtató előnnyel nyert. A mezőnyben ott volt a tavalyi Masters-első Charl Schwartzel (277 ütés) és a szintén Augustából befutó korábbi német világelső, Martin Kaymer (279) is.

A karrierje során ötödször, ebben az évben másodszor EPGA-versenyt nyerő 29 éves dél-afrikai játékos egy helyet előre lépett, és immár a második pozíciót foglalja el az idei európai kereseti listán (Race To Dubai). Az élen Rory McIlroy áll 1 348 517 euróval, mögötte a vasárnap 315 ezer eurót kasszírozó Oosthuizen (1 293 705) és az angol Justin Rose (1 257 331) következik – az idén eddig ők hárman kerestek legalább egymillió dollárt az európai körversenyen.

EURÓPAI PGA-KÖRVERSENY

MAYBANK MALAYSIAN OPEN, KUALA LUMPUR (Kuala Lumpur GC&C)
A pénzdíj:
2.5 millió dollár. A pálya hossza: 6397 méter; az elvárt ütésszám (par): 72

AZ ÉLCSOPORT

1. Louis Oosthuizen (dél-afrikai)

271 ütés (66, 68, 69, 68)

2. Stephen Gallacher (skót)

274 (67, 68, 69, 70)

3. Rafael Cabrera-Bello (spanyol)

276 (67, 72, 66, 71)

David Lipsky (amerikai)

276 (70, 67, 69, 70)

Danny Willett (angol)

276 (69, 69, 67, 71)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik