Golf: óriási bravúr Rózsa Csillától, jöhet a profizmus

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.21. 17:38
null
Rózsa Csillának a verseny során ötször kellett teljesítenie<br />a 18 szakaszos pályát (Fotó: NS-archív, Mirkó István)<br />
Rózsa Csilla egy helyet javított a vasárnapi utolsó fordulóban, így összesítésben a 17. helyen végzett a női golfozók első számú európai profi körversenyének (Ladies European Tour, LET) év végi kvalifikációs versenyén (Lalla Aicha Tour School Final) a marokkói Marrákesben. A 17 éves magyar golfozó ezzel elérte célját, a 2015-ös esztendőre megszerezte a LET-tagságot, azaz rendszeres indulója lehet a körversenynek – immár profiként.

Rózsa Csillának a verseny során ötször kellett teljesítenie a 18 szakaszos pályát, és elsősorban a profiknak is dicséretére váló szombati, 66 ütéses teljesítményének köszönheti rendkívül jó helyezését. Rózsa vasárnap 73-at ütött.

A fiatal magyar játékos a Samanah Golf Club pályáin elvárt szintnél (par) egy ütéssel jobb, 359 ütéses összesített eredménnyel (74, 71, 75, 66, 73) végzett a 17. helyen holtversenyben egy spanyol játékossal.

A győztes az utolsó napon 63 ütést elérő dán Nanna Madsen lett 343 ütéses összeredménnyel. A marokkói viadalon 118 golfozó állt rajthoz, a vasárnapi döntőben 64-en vettek részt.

Mint ismert, Rózsa célja, hogy kivívja a szereplés lehetőségét a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpián. Hétvégi eredménye, illetve a LET most megszerzett 8a kategóriás minősítése révén lényegesen nőtt az esélye annak, hogy összegyűjtse a kvalifikációhoz szükséges ranglistapontokat.

A feladat nem lesz egyszerű, az olimpiai játékokra 2016-ban visszatérő sportágban csupán 60 hölgy versenyezhet majd Rióban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik