Golf: fogynak a jelzők, újra a fantasztikus McIlroy nyert

Vágólapra másolva!
2012.09.10. 09:54
Akárcsak a múlt héten, ismét a világelső északír Rory McIlroy diadalával ért véget a profi golfozók tengerentúli körversenyének soros viadala. McIlroy négy tornagyőzelemnél tart az idei PGA Touron. A BMW Championship volt az idei playoff utolsó előtti versenye, két hét múlva a döntővel zárul a sorozat.

AMERIKAI PGA-KÖRVERSENY. Rory McIlroy együtésnyi hátránnyal rugaszkodott neki az utolsó napnak, és bár Lee Westwood, valamint Phil Mickelson végig igyekezett szorongatni, nagyon biztos kézzel játszott – labdája a 18 szakasz során mindössze egyszer tévedt le az ütőfolyosóról –, és végül kétütésnyi előnnyel nyert. Tiger Woods a befejező szakaszokon ütött birdie-kkel zárkózott fel mögéjük a negyedik helyre. AMERIKAI PGA-KÖRVERSENY. Rory McIlroy együtésnyi hátránnyal rugaszkodott neki az utolsó napnak, és bár Lee Westwood, valamint Phil Mickelson végig igyekezett szorongatni, nagyon biztos kézzel játszott – labdája a 18 szakasz során mindössze egyszer tévedt le az ütőfolyosóról –, és végül kétütésnyi előnnyel nyert. Tiger Woods a befejező szakaszokon ütött birdie-kkel zárkózott fel mögéjük a negyedik helyre.

McIlroy fantasztikus formában golfozik: a legutóbbi négy versenyéből hármat megnyert, és Woods 2009-es duplázása ő az első játékos, aki diadalmaskodni képes a PGA Tour egymást követő két versenyén.

Még egy adat, amely alátámasztja az északír játékos kivételes képességeit: Rory 23 évesen hat tornagyőzelemnél tart a tengerentúli profi körversenyen – ilyen sikeres korai évekről csupán két golfozó, Woods és az élő legenda, Jack Nicklaus életrajzában olvashattunk mostanáig.

„Az elmúlt négy-öt hét hihetetlenül jól sikerült, talán még sohasem golfoztam ilyen jól. Természetesen az a célom, hogy ezt a sorozatot a lehető leghosszabb ideig ápoljam" – mondta az északírek büszkesége, aki első kiemeltként vesz majd részt két hét múlva az idei playoffot lezáró Tour Championshipen.

Az East Lake-i tornán a tengerentúli pontverseny (FedEx-kupa) első harminc helyezettje ragadhat ütőt, és bár matematikai esélye mindegyiküknek van a 10 millió dolláros fődíjra, az valószínűleg az első öt kiemelt valamelyikéé – McIlroyé, Woodsé, Mickelsoné, Nick Watneyé vagy Brandt Snedekeré lesz.

A tavalyi meglepetésgyőztes, az amerikai Bill Haas rosszul játszott vasárnap, így kicsúszott a boldog harmincak közül – sorozatban ez lesz a hatodik Tour Championship, amelyiken nem lesz ott a FedEx-kupa előző évi győztese.

AMERIKAI PGA-KÖRVERSENY
BMW CHAMPIONSHIP, CARMEL (Crooked Stick GC)
A pénzdíj: 8 millió dollár. A pálya hossza: 6873 méter; a pályán elvárt ütésszám (par): 72
AZ ÉLCSOPORT
1. Rory McIlroy (északír)
268 ütés (64, 68, 69, 67)
2. Lee Westwood (angol)
270 (68, 65, 68, 69)
Phil Mickelson (amerikai)
270 (69, 67, 64, 70)
4. Tiger Woods (amerikai)
271 (65, 67, 71, 68)
Robert Garrigus (amerikai)
271 (67, 69, 66, 69)

 

 

EURÓPAI PGA-KÖRVERSENY. Peter Hanson az utolsó szakaszon elért eagle-vel – az elvártnál kettővel kevesebb ütéssel juttatta a labdát a lyukba – megnyerte a hét végi hollandiai viadalt, a KLM Opent. A bravúros kombinációra egy 12 méteres ütéssel tette fel a koronát a svéd játékos.

Az európai Ryder-kupa-csapat tagja két év után nyert újra tornát. Ráadásul tette ezt úgy, hogy kétéves kisfiát a napokban légzési problémákkal kórházba szállították – Hanson a visszalépést fontolgatta, de az orvosok meggyőzték: jobb, ha Hollandiában marad.

EURÓPAI PGA-KÖRVERSENY
KLM OPEN, HILVERSUM (Hilversumsche Golf Club)
A pénzdíj: 1.8 millió euró. A pálya hossza: 6315 méter; a pályán elvárt ütésszám (par): 70
AZ ÉLCSOPORT
1. Peter Hanson (svéd)
266 ütés (66, 66, 67, 67)
2. Pablo Larrazábal (spanyol)
268 (69, 65, 64, 70)
Richie Ramsay (skót)
268 (71, 66, 64, 67)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik