Golf: ez nem Rózsa Csilla napja volt, pedig jól kezdődött

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.27. 21:33
Rózsa Csilla rossz napot fogott ki pénteken: a 18 éves magyar játékos a pályán elvárt 71 ütés helyett hattal többel, 77-tel ért be a klubházba a női profi golfozók első számú európai körversenye, a Ladies European Tour (LET) 450 ezer euró összdíjazású marokkói viadalán Agadírban (Lalla Meryem Cup), és az első két napi 148 ütéses teljesítménye nem volt elég ahhoz, hogy jogot szerezzen a szombati, vasárnapi játékra.

Rózsa Csilla birdie-vel kezdte a pénteki 18 lyukat, az állandóan mozgásban lévő leaderboardon felkapaszkodott a holtversenyes 21. helyre, de aztán minden rosszra fordult: a játékával már az – ütésszámra (71) amúgy nagyszerűen sikerült – első napon is elégedetlen fiatal magyar játékos cut-esélyei fokozatosan elszálltak az erős mezőnyű versenyben.ütésszámra (71) amúgy nagyszerűen sikerült – első napon is elégedetlen fiatal magyar játékos cut-esélyei fokozatosan elszálltak az erős mezőnyű versenyben.

RÓZSA CSILLA A FACEBOOKON
„Magabiztosan ütöttem a labdát a range-en, és az első elütőn elhatároztam, hogy ma jobban fogok hinni az ütéseimben. Az első pár szakaszon határozottan indultam el, aztán jött egy két rossz labdafekvés, és belecsúsztam egy duplába. Ami még nem volt tragédia, hiszen a következő lyukra összeszedtem magam, és beesett a birdie. Na, és itt jött a bíró, hogy az előttünk lévő szakaszt be kéne hozni, és elkezdtünk kapkodni. Majd ezután is volt egy jobb-rosszabb hullámvölgy, de sajnos végül tényleg a völgyben ragadtam... Azt mondják, a rossz napokból tanul igazán az ember, szóval ma sokat írhatok a naplómba.”

Az 5. szakasz nagyon feladta a leckét: az elvárt négy helyett csak hat ütéssel sikerült a lyukba juttatni a labdát, és bár a dupla bogeyra rögvest egy nagyszerű birdie volt a válasz, a következő, a 7. szakasz megint dupla bogeyt hozott, a 9-esen jött egy bogey is – és „Csicsi” neve máris a cut-vonal alá, azaz a pénteki mezőnyfelező szintet várhatóan nem teljesítők közé süllyedt.

Volt még hátra kilenc szakasz, de a harmadikon becsúszott egy újabb bogey, és innen már nagyon nehéznek tűnt a folytatás. Közben – a pályán történtek hatására – egy ütéssel emelkedett a selejtezőszint, felcsillant némi remény, de ez nem Csilla napja volt: a következő három szakaszon két újabb bogey került a kártyájára, és bár a végjátékra stabilizálódott a játéka (három par), a pénteki +6 miatt a hétvégi játékra nem jogosító 88. helyen végzett holtversenyben.

Év eleji profivá válása óta ez volt a 18 éves magyar játékos második versenye; néhány héttel ezelőtti LET-debütálásakor, az új-zélandi nemzetközi bajnokságon teljesítette a cutot, és végül a 35. helyen zárt, világranglistapontokat szerezve.

A csütörtöktől vasárnapig tartó verseny négyfordulós, szombaton és vasárnap a 126 tagú mezőnyből csak 74-en léphettek pályára – azok, akik befértek a végül 145 ütésnél meghúzott cut-vonal alá.

A versenyt végül a francia Gwladys Nocera nyerte meg 271 (68, 65, 68, 70) ütéssel, mögötte a dél-afrikai Nicole Garcia, valamint két angol játékos, Melissa Reid és Felicity Johnson holtversenyben végzett a második helyen 273-273 ütéssel. Nocera 67 500 eurót kasszírozott a győzelméért.

A LET 2015-ös szezonjának ez volt az ötödik állomása, és az európai tél miatt ezt is az öreg kontinensen kívül rendezik. A két ausztráliai, egy-egy új-zélandi, kínai és marokkói viadal után – bő egy hónapos szünetet követően – újabb kínai megálló következik, hogy aztán május közepén egy török versennyel a LET félig „hazatérjen″ – de csak félig, mert a Turkish Airlines Ladies Opent Törökország ázsiai részén, Belekben rendezik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik