Golf: Rózsa Csilla nagyon biztatóan kezdett Marokkóban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.26. 15:04
Rózsa Csilla szép körrel mutatkozott be a női profi golfozók első számú európai körversenye, a Ladies European Tour (LET) csütörtök reggel megkezdődött, 450 ezer euró összdíjazású marokkói viadalán Agadírban (Lalla Meryem Cup): a fiatal magyar LET-újonc a pályán elvárt eredménnyel, 71 ütéssel zárta az első fordulót, azaz él a remény, hogy részt vehet a szombat-vasárnapi végjátékban és újra világranglistapontokhoz jut.

Az esztendő elején profinak álló 18 éves magyar játékos – akinek a dicséretes új-zélandi bemutatkozás óta ez az első versenye – a 10-es szakaszon indította a napját, és az első két lyukon ütött két birdie-vel – mindkétszer az elvártnál eggyel kevesebb (3, 4) ütéssel juttatta a labdát a lyukba – repülőrajtot vett.a dicséretes új-zélandi bemutatkozás óta ez az első versenye – a 10-es szakaszon indította a napját, és az első két lyukon ütött két birdie-vel – mindkétszer az elvártnál eggyel kevesebb (3, 4) ütéssel juttatta a labdát a lyukba – repülőrajtot vett.

A csütörtöki penzum feléhez érkezve két bogey miatt elillant a pályával szembeni előny, majd az első kilences első három lyukán elért par után Rózsa „hullámvasútra ült″: bogey-birdie-bogey-birdie sorozat következett – azaz mindkét rosszabbul alakuló szakaszt rögtön sikerült semlegesíteni egy nagyszerűvel –, és a forduló végén a pályán elvárt ütésszám (71) került a magyar tini neve mellé.

Rózsa Csilla ezzel a teljesítménnyel pillanatnyilag – 18 riválisával holtversenyben – a továbbjutással kecsegtető 31. helyen áll a 126 versenyzőt számláló, jó néhány nagyágyúval tűzdelt mezőnyben. Az élen a norvég Tonje Daffinrud és a finn Ursula Wikström áll 67-67 ütéssel.

A csütörtöktől vasárnapig tartó verseny négyfordulós, ám szombaton és vasárnap már csak az indulók nagyjából fele léphet pályára – azok, akik a csütörtöki és a pénteki játéknap eredményeinek összesítése után alacsonyabb ütésszámmal állnak. A pillanatnyi becslés szerint a pályán elvárthoz képest kettővel több ütéssel is tovább lehet majd jutni, azaz „Csicsi" kétütésnyi fórban van.

Bár minden pálya más és más, így az összehasonlítás csalóka, érdemes megjegyezni, hogy a néhány héttel ezelőtti, profi debütálását jelentő új-zélandi viadalon Rózsa 73 és 72 ütéses fordulókkal élte túl a cutot, azaz jutott tovább, és csak a háromfordulós verseny vasárnapi végjátékában ért el alacsonyabb ütésszámot (70), mint most csütörtökön Marokkóban.

A LET 2015-ös szezonjának ez az ötödik állomása, és az európai tél miatt ezt is az öreg kontinensen kívül rendezik. A két ausztráliai, egy-egy új-zélandi, kínai és marokkói viadal után újabb kínai megálló következik, hogy aztán május közepén egy török versennyel a LET félig „hazatérjen″ – de csak félig, mert a Turkish Airlines Ladies Opent Törökország ázsiai részén, Belekben rendezik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik