Golf: élete legjobb idényét futja a mezőnyt okító belga

Vágólapra másolva!
2012.05.21. 11:16
Címkék
A belga Nicolas Colsaerts meglepő győzelmével ért véget a profi golfozók európai körversenyének spanyolországi meccsjátékos viadala. Colsaerts kiváló golfozók sorát búcsúztatva szerezte meg idei első, karrierje hetedik profi tornagyőzelmét.

EURÓPAI PGA-KÖRVERSENY. Belga győzelemmel ért véget az EPGA meccsjátékos, azaz egyenes kieséses bajnoksága Spanyolországban. A vasárnapi döntőben a hosszú és erős ütéseiről híres Nicolas Colsaerts jobban alkalmazkodott az erős szélhez, mint ellenfele, a 2010-es US Open-bajnok Graeme McDowell, és bár a vezetés többször kicsúszott a kezéből a 18 szakasz során, mindig képes volt újítani, és az utolsó lyuknál kiharcolta a győzelmet.EURÓPAI PGA-KÖRVERSENY. Belga győzelemmel ért véget az EPGA meccsjátékos, azaz egyenes kieséses bajnoksága Spanyolországban. A vasárnapi döntőben a hosszú és erős ütéseiről híres Nicolas Colsaerts jobban alkalmazkodott az erős szélhez, mint ellenfele, a 2010-es US Open-bajnok Graeme McDowell, és bár a vezetés többször kicsúszott a kezéből a 18 szakasz során, mindig képes volt újítani, és az utolsó lyuknál kiharcolta a győzelmet.

A 29 éves belga játékos a karrierje legmagasabb pénzdíjával (700 ezer euró) gazdagodott, győzelme révén feljött a világranglista első ötven helyezettje közé, és javultak esélyei az európai válogatottba kerülésre az őszi Ryder-kupán. Colsaerts élete legjobb idényét futja, tizenegy versenyén hétszer végzett az első tízben – az európai körversenyen ez senki másnak nem sikerült az idén.

A 24 golfozó részvételével megrendezett tornán nyolc hármas csoportban kezdődtek a küzdelmek, egy-egy versenyző kiesése után 16-an kezdték meg az egyenes kieséses szakaszt.

A csoportjából Colsaerts csak playoffot követően jutott tovább a tavalyi Masters-első, dél-afrikai Charl Schwartzellel szemben, a folytatásban azonban az idén világbajnokságot nyerő angol Justin Rose-t, az amerikai Touron tornagyőzelemmel büszkélkedő Brandt Snedekert, majd az elődöntőben – az első négy szakaszt elveszítve! – a skót Paul Lawrie-t is legyőzte.

EURÓPAI PGA-KÖRVERSENY
VOLVO WORLD MATCH PLAY CHAMPIONSHIP, CASARES (Finca Cortesin Golf Club)
A pálya hossza: 6666 méter; a pályán elvárt ütésszám (par): 72. A pénzdíj: 2.75 millió euró
DÖNTŐ
Nicolas Colsaerts (belga)–Graeme McDowell (északír) 1, 0
ELŐDÖNTŐ
Graeme McDowell (északír)–Rafael Cabrera-Bello (spanyol) 2, 0
Nicolas Colsaerts (belga)–Paul Lawrie (skót) 1, 0 – rájátszás után
A végeredmény (1, 0) értelmezése: Colsaerts 1 megnyert szakasszal állt jobban ellenfelénél a verseny végén.

 

AMERIKAI PGA-KÖRVERSENY. Az élete első profi diadalát hosszú éveken át hiába üldöző Jason Dufnerrel nagyot fordult a világ: a 35 éves amerikai egy hónappal az első győzelme – és három héttel a házasságkötése – után elkönyvelte második tornagyőzelmét.

A hét végi Byron Nelson Championship megnyerését – egyben az egész éves teljesítményt összesítő FedEx-pontversenybeli vezető pozíció átvételét – az utolsó lyuknál nyolc méterről ütött birdie tette biztossá. Dufner a pénzkereseti listán sem áll rosszul, 3.1 millió dollárral harmadik honfitársai, a Masterst megnyerő Bubba Watson és a meccsjátékos világbajnok Hunter Mahan mögött.

A verseny nagy vesztese az amerikai J. J. Henry, aki – többek között egy 140 méterről elért hole-in-one-nak köszönhetően – két szakasszal a befejezés előtt még vezető pozícióban volt, de egy dupla-bogey-val visszacsúszott a harmadik helyre.

AMERIKAI PGA-KÖRVERSENY
HP BYRON NELSON CHAMPIONSHIP, IRVING (TPC Four Seasons Resort)
A pálya hossza:
6552 méter; a pályán elvárt ütésszám (par): 70. A pénzdíj: 6.5 millió dollár
AZ ÉLCSOPORT
1. Jason Dufner (amerikai)
269 ütés (67, 66, 69, 67)
2. Dicky Pride (amerikai)
270 (66, 68, 69, 67)
3. Jonas Blixt (svéd)
271 (68, 70, 67, 66)
Joe Durant (amerikai)
271 (70, 71, 65, 65)
J.J. Henry (amerikai)
271 (68, 68, 67, 68)
Marc Leishman (ausztrál)
271 (65, 69, 71, 66)

 

AMERIKAI NŐI KÖRVERSENY. A legnagyobb presztízsű női körversenyen is meccsjátékos, azaz egyenes kieséses viadalt rendeztek a hét végén. A győztes az LPGA Touron eddig nyeretlen spanyol játékos, Azahara Munoz lett, aki a döntőben a tajvani Candy Kungot győzte le. Kungnak a második díjon túl a világelső skalpját is sikerült megszerezte: a 3. fordulóban ő ejtette ki a női golf jelenlegi uralkodóját, a szintén tajvani Cseng Ja-nit.

AMERIKAI NŐI KÖRVERSENY (LPGA TOUR)
SYBASE MATCH PLAY CHAMPIONSHIP, GLADSTONE (Hamilton Farm Golf Club)
A pálya hossza: 5992 méter; a pályán elvárt ütésszám (par): 72. A pénzdíj: 1.5 millió dollár
DÖNTŐ
Azahara Munoz (spanyol)–Candie Kung (tajvani) 2, 1
A 3. HELYÉRT
Morgan Pressel (amerikai)–Vicky Hurst (amerikai) 2, 1
ELŐDÖNTŐ
Munoz–Pressel 2, 1
Kung–Hurst 2, 1
A végeredmény (2, 1) értelmezése: Munoznak 2 megnyert szakasszal jobban állt ellenfelénél 1 szakasszal a vége előtt, ezzel a mérkőzés eldőlt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik