Golf: az új győzelemhalmozó újra akcióban, legendákat idézett meg

Vágólapra másolva!
2012.04.23. 09:39
Címkék
Az ifjú dél-afrikai tehetség, Branden Grace helyet követel magának a golftörténet néhány fejezetében a profik európai körversenyének hét végi, 2.4 millió euró összdíjazású kínai viadalának megnyerése révén. 

EURÓPAI PGA-KÖRVERSENY. Az év elején két dél-afrikai EPGA-versenyen a fődíjat már vitrinjébe záró Branden Grace elsősorban a harmadik fordulóban nyújtott nagyszerű játékának köszönheti, hogy az élen végzett a hét végi tiencsini viadalon, és – Rory McIlroy, Louis Oosthuizen és Justin Rose után az idén negyedikként – egymillió euró fölé tornázta magát a golfozók európai kereseti listáján (Race To Dubai).EURÓPAI PGA-KÖRVERSENY. Az év elején két dél-afrikai EPGA-versenyen a fődíjat már vitrinjébe záró Branden Grace elsősorban a harmadik fordulóban nyújtott nagyszerű játékának köszönheti, hogy az élen végzett a hét végi tiencsini viadalon, és – Rory McIlroy, Louis Oosthuizen és Justin Rose után az idén negyedikként – egymillió euró fölé tornázta magát a golfozók európai kereseti listáján (Race To Dubai).

Az utolsó napon végig megnyugtató előnyt ápoló, 23 esztendős játékos nem akármilyen társaságba került lenyűgöző idényrajtja jóvoltából. Az egyaránt Major-győztes Ernie Els és Retief Goosen után ő a harmadik dél-afrikai játékos, aki egy esztendőben legalább három versenyt nyer meg az európai körversenyen.

Egyúttal ő a harmadik legfiatalabb, akinek ez a bravúr sikerül – csak Major-győztesek járnak előtte: a skót Sandy Lyle (1979) és a néhai spanyol csillag, a már egészen fiatalon sikert sikerre halmozó Severiano Ballesteros (1977, 1978, 1980).

Továbbá: a svéd Johan Edfors (2006) után ő a második játékos, aki az idény előtti selejtező iskola sikeres teljesítése utáni évben három tornagyőzelmet arat az európai Touron. És még mennyi ideje van, hogy folytassa a sorozatot...

EURÓPAI PGA-KÖRVERSENY

VOLVO CHINA OPEN, TIENCSIN (Binhai Lake GC)
A pénzdíj:
2.4 millió euró. A pálya hossza: 7011 méter; a pályán elvárt ütésszám (par): 72

AZ ÉLCSOPORT

1. Branden Grace (dél-afrikai)

267 ütés (67, 67, 64, 69)

2. Nicolas Colsaerts (belga)

270 (68, 67, 66, 69)

3. Richard Finch (angol)

271 (67, 73, 65, 66)

 

AMERIKAI PGA-KÖRVERSENY. Véget ért egy korábbi Major-győztes hosszú vesszőfutása: az amerikai Ben Curtis hatesztendőnyi várakozás után újra tornát nyert a tengerentúli körversenyen. A British Open kilenc évvel ezelőtti győztese részben annak köszönhette a texasi indulási jogot, hogy sok éljátékos – így például a világelső Rory McIlroy – a Masters és a US Open között szusszan egyet.

Nos, Curtis nagyszerűen kihasználta a lehetőséget: az első két fordulóban rendkívül biztos kézzel játszott, és a következő kettőben is kihozott magából annyit, hogy megnyerje a versenyt. Az utolsó szakaszon elért birdie révén vált biztossá, hogy maga mögött tartja a 63 ütéses pályacsúccsal indító Matt Everyt és a tragikus kezdés után talpra álló John Huh-t. Curtisnek ez a negyedik diadala a PGA Touron.

AMERIKAI PGA-KÖRVERSENY

VALERO TEXAS OPEN, SAN ANTONIO (TPC San Antonio)

A pénzdíj: 6.2 millió dollár. A pálya hossza: 6878 méter; a pályán elvárt ütésszám (par): 72

AZ ÉLCSOPORT

1. Ben Curtis (amerikai)

279 ütés (67, 67, 73, 72)

2. Matt Every (amerikai)

281 (63, 74, 73, 71)

John Huh (amerikai)

281 (77, 68, 67, 69)

 

ÁZSIAI KÖRVERSENY. A világranglista harmadik helyén álló Lee Westwood visszatért Dzsakartába, hogy megvédje címét az Indonéziai Mesterversenyen. Nem is akárhogyan tette ezt: a korábbi esőzések miatt a befejező napon a szokásos 18 helyett 32 szakaszt kellett teljesítenie. Az angol érezte is a fáradtságot, nyolcütésnyi előnyéből csupán kettő maradt meg a végére (272) a korábbi ázsiai topjátékossal, a thaiföldi Thaworn Wiratchanttal szemben.

PROGRAM, GYŐZTESEK (2012)
AMERIKAI NŐI KÖRVERSENY (LPGA TOUR)

AMERIKAI NŐI KÖRVERSENY. A japán Mijazoto Ai nyerte meg a hölgyek tengerentúli körversenyének hét végi hawaii versenyét. Az utolsó hat szakaszból hármat birdie-vel teljesítő japán golfozónak ez karrierje nyolcadik diadala az LPGA Touron. A vert mezőnyben ott volt a világelső tajvani Cseng Ja-ni is, aki kisebb vasárnapi bokasérülése ellenére végigjátszotta a 72 szakaszt, és holtversenyben tizedik lett – azaz éppúgy befért az első tízbe, ahogyan idei korábbi hat LPGA Tour-rajtja alkalmával mindig.

AMERIKAI NŐI KÖRVERSENY (LPGA TOUR)

LPGA LOTTE CHAMPIONSHIP, KAPOLEI, OAHU (Ko Olina Golf Club)
A pénzdíj:
1.7 millió dollár. A pálya hossza: 5871 méter; a pályán elvárt ütésszám (par): 72

AZ ÉLCSOPORT

1. Mijazoto Ai (japán)

276 ütés (71, 65, 70, 70)

2. Meena Li (dél-koreai)

280 (74, 75, 71, 70)

Azahara Munoz (spanyol)

280 (72, 64, 73, 71)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik