nemzetisport.hu 2019.11.13 23:10 Frissítve: 2019.11.14 00:15

Gazdag Dániel: lelátóról a válogatottba; két emelet az uruguayiaknak

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

 

Még egy nap, és hivatalosan is átadják a magyar sport új büszkeségét, a Puskás Arénát. A névadó, Puskás Ferenc, a felesége és lánya sajnos már nem él, viszont közöttünk van még testvére, az idén kilencvenéves húga, Éva, aki Kispesten abban a házban él, ahova 1947 és 1950 között, amíg meg nem nősült, Puskás Ferenc is hazajárt, s ahol szüleivel és egyetlen testvérével élt a KAC-pálya melletti szoba-konyhás lakásból való elköltözésük után. Puskás Éva az avatóra ugyan nem megy el, csak televízión követi majd az eseményeket, de a család képviselői azért jelen lesznek a jeles eseményen.

Nem sokkal azután, hogy Gazdag Dániel bekerült a Magyar Futball Akadémiára, eljutott a San Marino elleni Európa-bajnoki selejtezőre, amelyet 8–0-ra megnyert a válogatott. Amíg ő a lelátón szurkolt, Dzsudzsák Balázs és Szalai Ádám már a gyepen küzdött, viszont most, kilenc év múltán már velük együtt készülhet a nemzeti együttes Uruguay és Wales elleni mérkőzésére. A kispesti középpályás első meccse amúgy nem a legjobban sikerült a címeres mezben, hiszen a csapat kikapott, ő pedig egy hónapnyi kihagyással járó térdsérülést szenvedett a Montenegróval vívott találkozón.

Munkatársunk ellátogatott a budapesti New York Palace-ba, amely ezekben a napokban vendégül látja az uruguayi labdarúgó-válogatottat. A patinás szállodában éppen a cigányzenekar húzta, amikor a dél-amerikai futballisták visszatértek a szerda délelőtti edzésükről. A stábtagok közül néhányan előkapták a telefonjukat, hogy videót készítsenek. A muzsikusok persze nem Luis Suárez és társai kedvéért érkeztek, hanem a főváros egyik legelegánsabb cukrászdájában fogyasztó vendégeket szórakoztatták. A New York hat emeletéből amúgy kettő az uruguayiaké, s azt is megtudtuk, hol tartják a taktikai megbeszéléseiket.

Amerika mellékletünkben bemutatjuk az NFL két ifjú csillagát, a Bosa fivéreket, a jelenleg a Los Angeles Chargers védőfalát erősítő idősebb fivért, Joeyt és az ugyanezen a poszton a San Francisco 49ersben vitézkedő Nicket. Igazi futballfamília az övék, hiszen édesapjuk, John az 1980-as évek második felében három évig a Miami Dolphinsnál próbálkozott, míg a szintén a floridai csapatban alkotó nagybácsit, Eric Kumerow-t az első körben halászták ki az NFL-csapatok. És akkor az egyedüliként draftolatlan, de a Green Bay Packers színeiben idén egy touchdownt begyűjtő unokatestvérről, Jake Kumerow-ról még szót sem ejtettünk...

 

2019.12.11 14:14:03

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A sikeres emberek imázsát az ápolt kezek és a sima borotvált bőr jellemzi. (x)

2019.12.09 22:38:18

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A kollektív bűnösség elve mindig visszatetsző.

2019.12.06 21:13:49

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Jött a hihetetlen sorstragédia: az idős sportember az óceánt átszelő repülőúton elkezdett félrebeszélni, kiderült, hogy agyvérzést kapott.

2019.12.04 10:12:01

Egyéb egyéni TÓTH ANITA

„Hogy kimondják-e vagy sem, nem változtat azon, hogy esélyesként megyek az olimpiára.”

2019.11.30 21:16:10

Egyéb egyéni VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Ha az erdő mélye, a hegy az eddiginél is praktikusabb módon lesz megközelíthető, s tizedannyi erőkifejtéssel válik leküzdhetővé majd’ minden emelkedő, elvész az a varázslat is, amelyet izomláznak hívunk.