nemzetisport.hu 2019.11.13 23:10 Frissítve: 2019.11.14 00:15

Gazdag Dániel: lelátóról a válogatottba; két emelet az uruguayiaknak

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

 

Még egy nap, és hivatalosan is átadják a magyar sport új büszkeségét, a Puskás Arénát. A névadó, Puskás Ferenc, a felesége és lánya sajnos már nem él, viszont közöttünk van még testvére, az idén kilencvenéves húga, Éva, aki Kispesten abban a házban él, ahova 1947 és 1950 között, amíg meg nem nősült, Puskás Ferenc is hazajárt, s ahol szüleivel és egyetlen testvérével élt a KAC-pálya melletti szoba-konyhás lakásból való elköltözésük után. Puskás Éva az avatóra ugyan nem megy el, csak televízión követi majd az eseményeket, de a család képviselői azért jelen lesznek a jeles eseményen.

Nem sokkal azután, hogy Gazdag Dániel bekerült a Magyar Futball Akadémiára, eljutott a San Marino elleni Európa-bajnoki selejtezőre, amelyet 8–0-ra megnyert a válogatott. Amíg ő a lelátón szurkolt, Dzsudzsák Balázs és Szalai Ádám már a gyepen küzdött, viszont most, kilenc év múltán már velük együtt készülhet a nemzeti együttes Uruguay és Wales elleni mérkőzésére. A kispesti középpályás első meccse amúgy nem a legjobban sikerült a címeres mezben, hiszen a csapat kikapott, ő pedig egy hónapnyi kihagyással járó térdsérülést szenvedett a Montenegróval vívott találkozón.

Munkatársunk ellátogatott a budapesti New York Palace-ba, amely ezekben a napokban vendégül látja az uruguayi labdarúgó-válogatottat. A patinás szállodában éppen a cigányzenekar húzta, amikor a dél-amerikai futballisták visszatértek a szerda délelőtti edzésükről. A stábtagok közül néhányan előkapták a telefonjukat, hogy videót készítsenek. A muzsikusok persze nem Luis Suárez és társai kedvéért érkeztek, hanem a főváros egyik legelegánsabb cukrászdájában fogyasztó vendégeket szórakoztatták. A New York hat emeletéből amúgy kettő az uruguayiaké, s azt is megtudtuk, hol tartják a taktikai megbeszéléseiket.

Amerika mellékletünkben bemutatjuk az NFL két ifjú csillagát, a Bosa fivéreket, a jelenleg a Los Angeles Chargers védőfalát erősítő idősebb fivért, Joeyt és az ugyanezen a poszton a San Francisco 49ersben vitézkedő Nicket. Igazi futballfamília az övék, hiszen édesapjuk, John az 1980-as évek második felében három évig a Miami Dolphinsnál próbálkozott, míg a szintén a floridai csapatban alkotó nagybácsit, Eric Kumerow-t az első körben halászták ki az NFL-csapatok. És akkor az egyedüliként draftolatlan, de a Green Bay Packers színeiben idén egy touchdownt begyűjtő unokatestvérről, Jake Kumerow-ról még szót sem ejtettünk...

 

2020.04.03 22:55:50

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ismerjük el, mit kaptunk még a szovjet sporttól: egy terepet, ahol különösebb tét nélkül lehettünk ellenzékiek.

2020.04.02 11:47:20

Egyéb egyéni MAROSI GERGELY

Az olimpiai falut és az All Star-mérkőzéseket is a nagy krízisnek köszönhetjük • Elképesztő ötkarikás kalandok és egy rejtői balhé magyar legendákkal.

2020.04.02 21:40:23

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Elképzeltem hasonló jelenetet egy üresen tátongó stadion, teszem azt a Puskás Aréna előtt egy szintén idős futball-legendával, a gyengélkedő Mészöly Kálmánnal, esetleg a riói Maracana előtt Pelével.

2020.03.31 22:56:16

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Megfelelő szakmai támogatással az erőállapotot szinten tartani hivatott gyakorlatok többsége is háziasítható, hiszen lépcső szinte mindenütt van, miként gumikötél rögzítésére alkalmas gerenda, kampó vagy ajtókeret is.

2020.03.31 22:52:42

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Rácáfolt mindenfajta lebecsülésre, ez sem éppen kis tett.