Férfi torna Eb: Berki lemaradt a döntőről, Hídvégi finalista

Vágólapra másolva!
2010.04.23. 22:53
Címkék
Hídvégi Vid lovon fináléba jutott a birminghami férfi tornász Európa-bajnokságon, a Berki Krisztián, Hídvégi, Rácz Attila, Czingli László és Marján Péter alkotta férfi tornász válogatott pedig épphogy lecsúszott a 8-as csapatdöntőről.

A csapat 250.825 pontot szerzett, így a 8. helyen végzett holtversenyben a görögökkel. A holtverseny szabályai szerint a görögök voltak jobbak, így ők kerültek a szombati csapatdöntőbe. Ez az eredmény így is mindenképpen dicséretes, hiszen a szakvezetés az Eb előtt a 10-12. helyre várta az együttest, az mindenestre sajnálatos, hogy nagyon kevésen múlott a finálé.

Hídvégi Vid a 8. helyen lett döntős lovon, a négyszeres Európa-bajnok Berki Krisztián 11. lett, így nem került döntőbe. Mint ismeretes, Berkinek gyakorlata elején kellett egy nagyot korrigálnia, ez teljesen elvette a világbajnoki ezüstérmes lendületét, és a végére elfogyott ereje. Ehhez nagyban hozzájárult, hogy az Eb-n nem az otthon megszokott lovat használják, hanem egy sokkal puhábbat, amely jóval nagyobb kondíciót igényel a versenyzőktől. Berki végül a leugrásnál is hibázott.

Rácz Attila gyűrűn 9. lett, tehát első számú tartalék.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik