Férfi torna Eb: át kell gondolni Berki Krisztián vb-felkészülését

Vágólapra másolva!
2010.04.24. 17:43
Altorjai Sándor MATSZ-főtitkár, delegációvezető Kovács István vezetőedzővel a helyszínen értékelte a pénteki selejtezőt, és egyértelművé vált, hogy át kell gondolni a világbajnokságra való felkészülést. Mint ismert: a magyar tornász nem jutott a fináléba a birminghami férfi torna Európa-bajnokságon.

„Mindenki hibázhat, hiszen ember. Sajnos tudtuk, hogy Berkit, különösen itt Angliában, mindenki meg akarja verni, és ha kicsit hibázik, bizony elverik rajta a port. Ez történt tegnap. A felkészülésünk sem volt százszázalékos, hiszen fájt Krisztián csuklója. Összességében a csapatot és az egyénit tekintve is át kell gondolnunk a vb-felkészülést, különböző szempontok figyelembe vételével" – mondta Kovács István.

„Végigültem a selejtezőt, hiszen kíváncsi voltam a többiekre, és folyamatosan számolgattuk az esélyeket – nyilatkozott Berki. – Nagyon sajnálom, hogy ez történt, de megpróbálom úgy szemlélni, hogy ez is csak egy verseny volt, most nem sikerült, tovább kell lépni."

 VÁGNER A 15. HELYET SZEREZTE MEG A JUNIOROKNÁL

Jól szerepelt Vágner Levente a juniorok egyéni összetett fináléjában a férfi tornászok birminghami Európa-bajnokságán, amelyen a 15. helyet szerezte meg.

Vágner a 16. helyen jutott be a selejtezőből a 24-es egyéni összetett döntőbe, amelyben tisztességesen helytállt. A szingapúri ifjúsági olimpiára csütörtökön kvótát szerző tornász valamennyi gyakorlatát jól teljesítette, a legjobban talajon mutatkozott be. Összteljesítménye 78.825 pontot ért (talaj: 13.600, ló: 12.000, gyűrű: 13.050, ugrás: 14.075, korlát: 13.575, nyújtó: 12.525), ez a 15. helyezést jelentette.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik