Evezős vb: Galambos Péter futamgyőztesként jutott tovább

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.08.25. 16:48
Galambos Péter könnyűsúlyú egypárban futamgyőztesként jutott tovább a legjobb 24 közé vasárnap a Linzben zajló, olimpiai kvalifikációs evezős világbajnokság első versenynapján.

Galambos a verseny eredményközlője alapján 7:18.730 perces eredménnyel ért célba, és ezzel magabiztos győzelmet aratott a szám első előfutamában. Az idén Európa-bajnok evezős így kihagyhatja a hétfői reményfutamot, és szerdán folytatja szereplését. A könnyűsúlyú egypárban – amely nem olimpiai szám – 33 versenyző nevezett.Galambos a verseny eredményközlője alapján 7:18.730 perces eredménnyel ért célba, és ezzel magabiztos győzelmet aratott a szám első előfutamában. Az idén Európa-bajnok evezős így kihagyhatja a hétfői reményfutamot, és szerdán folytatja szereplését. A könnyűsúlyú egypárban – amely nem olimpiai szám – 33 versenyző nevezett.

A normálsúlyú ketteseknél a magyar női egység, Polivka Dóra és Krémer Eszter 7:30.750 perces eredménnyel előfutamában a negyedik helyen végzett, amivel egyből bejutott a 24 közé. A férfiaknál Simon Béla és Juhász Adrián 6:45.690 perces idővel futamában a hatodik, utolsó helyen végzett, és a hétfői reményfutamban folytathatja majd a szereplését. Futamukban majd a három rivális közül legalább kettőt kellene megelőzniük a továbbjutásért. Mindkét szám szerepel a tokiói olimpia programjában, a nőknél 25, a férfiaknál 28 egység indult, a vb-n a legjobb 11 szerez kvalifikációt.

Pétervári-Molnár Bendegúz normálsúlyú egypárban előfutamában 7:28.490 perccel a negyedik helyen ért célba, így számára is a hétfői reményfutam lesz a következő megoldandó feladat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik