MTI 2020.01.28 15:33

Evezés: közel 100 millió forintért kilenc mikrobuszt vettek

A Magyar Evezős Szövetség (MESZ) közel 100 millió forint értékben kilenc mikrobuszt vásárolt.

 

A két darab hétszemélyes, illetve hét darab kilencszemélyes gépjármű minimum öt évig a MESZ tulajdonában marad, és a klubok üzembentartóként használhatják azokat. A járművek nemcsak a hazai és nemzetközi versenyekre történő személyszállítást, hanem a hajószállító utánfutók vontatását is hívatottak szolgálni.

A MESZ a 2017 végén megítélt egymilliárd forint infrastruktúra-fejlesztési támogatásból a mikrobuszokon kívül evezős ergométereket, spinningeket, csónakmotorokat, illetve motorcsónakokat, evezős hajókat és lapátokat, személygépjárműveket, úszóstégeket, számítógépeket, hajószállító utánfutókat, valamint egészségügyi eszközöket vásárol. A fejlesztés nagy részét evezős hajók és lapátok teszik ki, megközelítőleg 800 millió forint értékben.

Pető Tibor, a szövetség elnöke hangsúlyozta: az állami támogatás révén a sportág és a szövetségen keresztül a klubok nagy lehetőséget kapnak.

„A hajók nagy része megrendelésre került, egy kisebb hányada esetében még zajlik a közbeszerzés. A létesítményfejlesztés révén a létesítményeink részben elfogadható állapotba kerültek, van még min javítani, bízunk benne, hogy ezt a következő években meg tudjuk tenni” – mondta. Hozzátette: a közeljövőben az edzői pályát kívánják a mostaninál vonzóbbá tenni.

„Ha ez is sikerül, biztos vagyok abban, hogy az egyesületek és a szövetség a következő évtizedekben sikerre tudja vinni az evezést, amely tradicionális és fontos sportág. A végső cél, hogy a következő olimpiára már idejében megszerezzük a kvótákat, és ne a pótkvalifikáción múljon az ötkarikás szereplésünk” – nyilatkozta.

2020.02.27 00:04:54

Egyéb egyéni SZ. M.

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

2020.02.26 23:17:16

Egyéb egyéni SZŰCS MIKLÓS

NS-VÉLEMÉNY. A klub gyakorlatilag egyet jelentett a magyar női asztalitenisszel.

2020.02.25 22:26:34

Egyéb egyéni KOVÁCS ERIKA

Olimpiai bajnokunk is számol a legjobbakkal, de leginkább a saját felkészülésében bízik.

2020.02.25 18:39:58

Egyéb egyéni KOHÁN GERGELY

Két világ- és négy Európa-bajnoki arany után Tokióban érne csúcsra az igazi showman, Frank Chamizo.

2020.02.25 21:23:11

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Világjárványra vonatkozó vészforgatókönyv nem létezik.