HIRDETÉS
HIRDETÉS
MIHÁLYI ANDRÁS 2018.01.12 08:05 Frissítve: 2018.01.12 09:51

Év sportolója: „Ne csak ezen az ünnepen legyenek egyenrangúak!”

Fontos, hogy az emberek felismerjék, hogy az ép és a fogyatékkal élő sportolók mindannyian ikonok, nyilatkozta Ratko Kovacic, az Európai Paralimpiai Bizottság elnöke, aki díjátadó volt az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán.

HIRDETÉS
Kovacic
Ratko Kovacic, az Európai Paralimpiai Bizottság elnöke (Fotó: KOncz György)

 

 

– Kitől kapta a meghívást?
– Szabó László úrtól, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökétől, aki egyébként jó barátom, és akivel együtt dolgozunk a paralimpiai mozgalomért – tudtuk meg az egykori paralimpikon asztaliteniszező Ratko Kovacictól, akit tavaly júniusban választottak meg az Európai Paralimpiai Bizottság elnökének, és aki az év fogyatékos csapata díjat adta át csütörtök este Kővári Ágnes, az MPB sportigazgatója társaságában.

– Hányadszor jár nálunk, illetve mi a véleménye a magyar paralimpiai mozgalomról?
– Sokadszor, már sportoló korom óta, aztán sportvezetőként, a Horvát Paralimpiai Bizottság elnökeként, nem is tudom pontosan megmondani, hányadik alkalom a mostani. Megismertem sok jó embert, láttam sok jó versenyt és jó példát. Sokszor közösen rendeztünk remek sporteseményeket, vendégül láttuk egymás csapatait, eszembe jutnak az ülőröplabdázóik és a kerekesszékes kosárlabdázóik.

– Lesz a díjátadáson kívül más hozadéka is a mostani látogatásának? Például valamilyen viadal Magyarországra hozása?
– Most nem tárgyaltunk ilyesmiről, de fontosnak tartom az együttműködést, a közép- és kelet-európai országok összefogását.

– Sok ilyet lát, hogy hasonló gálán az ép és a fogyatékkal élő sportolókat együtt köszöntik?
– Fontos, hogy ne csak ezen az ünnepen legyenek egyenrangúak, hanem a hétköznapok során is: hogy felismerjük, ők mindannyian ikonok, ez az üzenete ennek a gálának!

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.20 12:41:06

Egyéb egyéni LIPICZKY ÁGNES

A MOB elnöke büszke a magyarok ifjúsági olimpián nyújtott teljesítményére.

2018.10.19 23:20:22

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2018.10.18 23:03:24

Egyéb egyéni BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Tokióban, Párizsban megkaphatjuk a bizonyítékot is.

2018.10.17 23:08:43

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Ideális körülmények között a sportpszichológusnak itt már vastagon benne kellene lennie a történetben. Leginkább azzal, hogy tudatosítsa a sportolóban: a sérüléssel és fájdalommal kapcsolatos érzései, gondolatai teljesen normálisak, a sikeres rehabilitáció részét képezik. Hasonló asszisztenciában azonban egyelőre kevesen részesülnek.

2018.10.17 00:00:47

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Nyilván sporteseményen önként munkálkodni más tétel, mintmondjuk százhetven éve, 1848-ban a haza hívására – »Kossuth Lajos azt üzente...« – magunktól bevonulni a honvédség lobogója alá.

HIRDETÉS
HIRDETÉS