HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.01.11 13:53 Frissítve: 2018.01.11 13:53

Év sportolója: Hosszú Katinka Majka zenéjére léphet fel a színpadra

A csütörtök este 19.30-kor kezdődő M4 Sport – Az Év Sportolója Gála szervezőinek egyik idei újítása, hogy a kategóriák három-három jelöltjeitől előre bekérték, hogy milyen zeneszámra szeretnének felvonulni a színpadra abban az esetben, ha ők nyerik meg a díjat.

HIRDETÉS

 

Nos, szinte mindegyik korszak és zenei stílus képviselteti magát – noha a listán szereplő, előre bekészített számoknak magától értetődően csak az egyharmada hangzik majd el a Nemzeti Színházban.

Az időben legtávolabbi szerzemény az 1960-as évek nagy slágere, a Nem csak a húszéveseké a világ, amelyet Beliczay Sándor, a fogyatékosokkal foglalkozó edzők kategóriájában jelölt mester tiszteletére játszanak be, ha ő nyer. Szintén a „klasszikusokat” képviseli az LGT slágere, a Nem adom fel, amelyet az Év fogyatékos férfi sportolója-díjra pályázó kerekesszékes vívó, Osváth Richárd választott, vagy a Fradi-induló, amely Joseph Paintsilnek szól majd, ha ő nyerné az Év magyar gólja-díjat.

De túlnyomó többségben lesznek a modern zenék, választották a HoneyBeasttől a Legnagyobb hőst (Márton Anita), Deniztől a Halhatatlanokat (női kajak négyes és a Csamangó Attila, Győrfi Tamás paraedző páros), az Ismerős arcoktól az Egy vérből valók vagyunkat (a 4x100 méteres férfi atlétaváltó és Velkey Ádám külön is), Rúzsa Magditól az Ederlezit (Nikolics Nemanja) vagy az Irie Maffiától a Bajnokot (női kerekesszékes vívóválogatott). Majkát is ketten kérték: az Év magyar góljára pályázó Szoboszlai Dominik a Belehalok című szerzeményt, Hosszú Katinka pedig az Ilyen a boxot.

A szervezők kérése az volt, hogy kizárólag magyar dallamokat válasszanak a sportolók, kivételt egyedül az Év labdarúgója-díjra jelölt olasz csatár, a Honvédot erősítő Davide Lanzafame jelent, aki nincs otthon a magyar zenékben, így a Gladiátor című Oscar-díjas mozifilm betétdalát választotta.

  

A díjátadók is könnyűzenére vonulnak a színpadra, az ő esetükben olyan számok dallamait hallhatjuk, mint Ákostól a Táncolj tűzön át, Somló Tamástól a Messze még a vége, Rúzsa Magditól az Érj hozzám, a Vad Fruttiktól a Lehetek én is, a Soulwave-től a Kalandor, a Kowalsky meg a Vegától a Varázsszavak vagy az Ocho Machótól a Pancho. 

A GÁLÁT A NEMZETI SPORT ONLINE ÉLŐBEN KÖZVETÍTI!

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.05.20 00:51:42

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Inkább „kimozgom” magamból a feszültséget, mintsem hogy betokosodjon, s részemmé váljon a gyűlölet. A sport erre is jó módszer, tessék elhinni!

2018.05.17 13:02:46

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Ígéretesen induló karrier, zaklatás, bujkálás és félelem, maradandó hegek és az út a boldogságig.

2018.05.11 10:52:06

Egyéb egyéni RÁC BENEDEK BALÁZS

Identitásképző ragaszkodás a sport világában • Régen minden más volt. Még a klubhűség is.

2018.05.16 23:48:46

Egyéb egyéni KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Tucatjával kerülgetnek a futók, amikor a budai rakpartra kanyarodva a piros lámpánál beszorulva kénytelen vagyok a zebrán megállni; nem lehet úgy átvinni a gyerkőcöket a nagyszülőkhöz, hogy a tízperces út alatt ne lássunk vagy harminc bringást; egyre több a tó- vagy folyóátúszó, hamar betelnek a túralétszámok, dagadnak az izmok a fitnesztermekben.

2018.05.11 23:12:50

Egyéb egyéni IGLÓI-NAGY ISTVÁN

ALAPVONAL. Vigyázni kell, sajnos mind gyakrabban olvashatunk a remélhetően mégis egészen elenyésző számú esetről, amikor … bácsi, netán … néni nem éppen a legmegfelelőbben értelmezi az edzői, oktatói szerepkört.

HIRDETÉS
HIRDETÉS