Év Sportolója Gála 2019: „Ez a magyar sport Oscar-gálája”

Vágólapra másolva!
2020.01.09. 10:18
null
A Nemzeti Színház öt éve impozáns színtere a gálának, a speciális helyszín nem kis kihívás elé állítja az eseményt élőben közvetítő közszolgálati sportcsatornát és a műsort készítő, részben a színpadi látványvilágról is gondoskodó Antenna Hungáriát (Fotó: Török Attila)
Az M4 Sport – Az Év Sportolója 2019 Gálát természetesen a névadó szponzor, a közszolgálati sportcsatorna közvetíti január 16-án 20.30-tól a Nemzeti Színházból. Immár ötödször adja élőben az eseményt a közszolgálati sportcsatorna, a munka dandárja ezúttal az Antenna Hungáriáé.

„A Facebook-csatornánkra a ta­valyi gála idején is sok százezren kat­tintottak – mondta lapunknak Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója. – Nem is csoda, hiszen mint mindegyik, a tavalyi is tele volt felejthetetlen jelenettel és pillanattal, mindegyik gála utána napokig beszédtémát szolgáltat az országban. Ez jól mutatja, milyen magas rangra emelkedett az esemény az elmúlt években mind a színpadi műsorok színvonala révén, mind a díjazottak, díjátadók jelenlétével. Ahogyan korábban már megfogalmaztam, ez az rendezvény a magyar sport Oscar-gálája.”

Az M4 Sport a közvetítés mellett különösen kötődik az egyik díjhoz, amelyet a gálán adnak át. Amíg ugyanis tizenegy kategóriában a sportújságírók szavazatai alapján választják ki a győztest, a tizenkettedik díjról, az Év magyar góljáról – részben – a szurkolók dönthetnek. A Magyar Labdarúgó-szövetség szakmai bizottsága által összeállított tíz gólra – amelyek kritériuma az volt, hogy a 2019-es naptári évben magyar játékos szerezze bárhol a világon, vagy bármilyen nemzetiségű futballista Magyarországon bármilyen osztályban – az M4 Sport hivatalos honlapján lehetett szavazni január 6-ig, a gálát felvezető sajtótájékoztató kezdetéig, mielőtt Szöllősi György, a gála szervezőbizottságának elnöke bejelentette az egyes kategóriákban versenyben maradó három-három jelölt nevét.

„Elmondhatom, hogy óriási volt az érdeklődés és a szavazókedv – tudtuk meg szintén Székely Dávidtól. Azt is elárulom, hogy rendkívül szoros volt a versenyfutás a legjobb három gól közé kerülésért, még az utolsó napon is változott az állás, ami meghatározta a döntőbe kerülést is.”

(A korábbi években a szavazás a legjobb három egyikére folytatódott egészen a gála kezdetéig, idén – követve a FIFA Puskás-díjánál is idén először alkalmazott módosítást – a döntősök közötti sorrendet már egy szakértői zsűri szavazza meg.)

Miközben az M4 Sport élőben közvetíti a gálát, szakmai partnere, az Antenna Hungária gondoskodik magáról a műsorkészítésről, és jelentős részt vállal a színpadi látványvilág megteremtésében is.

„Az Antenna Hungária régiós viszonylatban is egyedülálló műsorgyártási kapacitással büszkélkedik, tavaly több mint ezerötszáz produkció gyártásában vett részt, legyen szó sport-, kulturális vagy egyéb rendezvények közvetítéséről – mondta lapunknak Gerlei Gyöngyvér, az Antenna Hungária Zrt. kereskedelmi igazgatója. – Az idei gálát kifejezetten erre az alkalomra készülő, látványos audiovizuális színpadtechnikai megjelenítés mellett tizenkét kamerával közvetítjük.”

Az Antenna Hungária további látványos elemekkel bővíti a közvetítés színvonalát, így például színpad feletti, távvezérelhető kamerával, drónos és flashmob felvételekkel, továbbá interjúkkal jelentkezik a vörös szőnyeg mellől és a vegyes zónából is.

A gála csaknem 100 négyzetméteres felületű LED-fal-rendszerét idén is az Antenna Hungária csapata tervezi és kivitelezi. A tervezéskor figyelembe kellett venniük a gála teljesen szokatlan, ám ettől még látványosabb sajátosságait. Ez a nagyon izgalmas és felettébb érdekes installáció egy mozgatórendszerrel teszi még látványosabbá a gála menetét. Az Antenna Hungária csaknem ötven munkatársa gondoskodik az esemény technikai hátterének zavartalanságáról – tudtuk meg.

„Nemcsak magánemberként, hanem a cég menedzsmentjének tagjaként is fontosnak tartom a sport támogatását, valamint széles körben kínálunk termékeket, szolgáltatásokat sportlétesítmények, sportszövetségek, sportegyesületek részére” – fogalmazott Gerlei Gyöngyvér, aki büszke arra, hogy az Antenna Hungária a 2019-ben is olyan sportesemények televíziós műsorát készítette el, mint a kajak-kenu világbajnokság, az asztalitenisz-vb, a vívó-vb, a World Urban Games, a junior úszó-vb, a birkózó Eb, a mountain bike Eb, az úszóvilágkupa, az ICF kajak-kenu sprint- és szlalomvilágkupa, az asztalitenisz world tour, a cselgáncs GP vagy a vízilabda-világliga mérkőzései, a Ferencváros futballcsapatának Európa-liga-találkozói, a Formula–1-es Magyar Nagydíj közvetítése.

A televízió-műsornak külön kommentátora nem lesz, a csatorna az élő műsort – amelynek házigazdája az M4 Sport népszerű műsorvezető-riportere, Tihany Viktor (az ő bemutatását lásd keretes írásunkban) – továbbítja a nézőknek.

A gála január 16-án 20 óra 30 perckor kezdődik, a korábbi évek gyakorlatával ellentétben azonban ezúttal nem lesz felvezető műsor a sportcsatornán, amely aznap 19 órától közvetíti a Magyarország–Spanyolország mérkőzést a vízilabda Európa-bajnokságról, és annak lefújása után kapcsol a Nemzeti Színházba, a gála kezdetére – tudtuk meg Székely Dávid csatornaigazgatótól.

A gálaest után Kovács „Kokó” István – aki ökölvívóként maga is kétszer, 1991-ben és 1996-ban az év férfi sportolója volt Magyarországon – kérdezi az érkező sportolókat, sztárvendégeket a Sporthíradóban, természetesen a győztesek is először az M4 Sport kamerái előtt szólalnak meg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik