LAKNER GÁBOR (MINSZK) 2019.06.24 13:08 Frissítve: 2019.06.24 13:44

Európai Játékok: Sidi Péter döntős légpuskában

Sidi Péter döntőbe jutott férfi légpuskában a minszki Európai Játékok olimpiai kvalifikációs sportlövőversenyében.

Sidi Péter (Fotó: Nemzeti Sport, archív)

 

Három magyar versenyző állt lőállásba az ideálistól a lehető legmesszebb elhelyezkedő sportlövőpályán hétfőn, közülük Sidi Péter jutott döntőbe a 10 méteres számban. A nők között a 17 éves Horváth Lea mindössze hét tizeddel, a férfiak küzdelmében a már ötkarikás kvótával rendelkező Péni István két körrel maradt le a fináléról. Horváth a 14, Péni a 15. helyen zárta versenyt.

„A két kör elmondva soknak tűnik, de belülről azt éreztem, hogy nem volt olyan sok, mert jó szórásokat lőttem, csak sajnos sosem volt középen – mondta a Nemzeti Sportnak Péni István. – Jól indult a versenyem, utána volt egy nagyobb hibám, ám az még bőven belefért volna, csak utána kezdtem el keresgetni a közepét. Lőttem magas és alacsony szórást, jobbra és balra is, de a közepe sajnos sosem volt meg. Nagyon szűkös volt a tér, emiatt pillanatok alatt meleg lett és elfogyott a levegő. Ez természetesen megnehezítette a dolgomat, persze mindenki másét is. Most lőttem itt először, talán ha én is indultam volna a mixed versenyben, lehet, hogy jobban alkalmazkodtam volna a körülményekhez.”

Péni István viszont már rendelkezik olimpiai kvótával, így akkora tétje nem volt ennek a versenynek.

„Megvan az előnye és a hátránya is, hogy az idei célomat már februárban kipipáltam, úgy érzem, fejben ezzel együtt készen álltam, de nem az idén kell mindent megnyerni” – tette hozzá az UTE sportlövője.

Sidi Péter ugyanakkor a nyolcadik helyen bejutott a döntőbe, ahol rajta kívül még négy olyan versenyző szerepel, aki eddig nem szerzett kvótát. Minszkben egy olimpiai kvóta talál gazdára, a komáromi puskásnak a két orosz és a cseh riválisát nem muszáj megelőznie a tokiói repülőjegyhez.

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítja: Lakner Gábor.

2020.02.17 23:16:07

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Ez nem ellenőrizetlen forrású és hitelességű átigazolási pletyka Cristiano Ronaldóról vagy Lionel Messiről – mert velük minden hírt el lehet adni –, hanem a magából erkölcsileg kifordult rögvalóság.

2020.02.17 13:55:49

Egyéb egyéni SZÖLLŐSI GYÖRGY (Berlin), HATÁR DÁVID, LAKNER GÁBOR (Budapest)

A nőknél ismét Simone Biles nyert • A dél-afrikai rögbiválogatott az Év csapata • Dirk Nowitzki életműdíjat kapott.

2020.02.11 23:55:14

Egyéb egyéni S. T. J.

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

2020.02.11 19:43:42

Egyéb egyéni KOHÁN GERGELY (Róma)

Lévai először dobogós felnőtt-világversenyen, a magyar küldöttség már három éremnél tart.

2020.02.10 18:56:37

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

A Reuters hírügynökség angliai vezető futballszakíróját magával ragadta a magyar labdarúgás romantikája.