Európai Játékok: MOB-váltófutás a lánggal jövő csütörtökön Budapesten

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.05.02. 17:16
A viadal rajtja előtt 43 nappal Magyarországra érkezik a minszki Európai Játékok lángja. Az idén 124 éves Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) ez alkalomból jövő csütörtökön Valóra Váltó elnevezéssel váltófutást rendez Budapesten: az eseményen 124-en futnak majd, köztük sportolók, sportvezetők, közéleti személyiségek, művészek, gyermekek. 

A MOB csütörtöki tájékoztatása szerint a II. Európai Játékok lángja pénteken indul az Európai Olimpiai Bizottság székhelyéről, Rómából, majd a Mont Blanc, Ljubljana és Bécs érintésével érkezik a magyar fővárosba, innen pedig Pozsonyon, Brnón és Varsón keresztül éri el Minszket.

„A váltó, amelynek első futója Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke lesz, a Hősök teréről indul délután öt órakor és a Kossuth téren ér célba este hét óra körül. A teljes táv közel tizenegy kilométer, az útvonal – rendőri biztosítás mellett – érinti a főváros legszebb pontjait. Az ünnepi eseményen a fehérorosz szervezők delegációja is részt vesz” – mondta Vékássy Bálint, a MOB főtitkára.

A Valóra Váltó az UNICEF-fel karöltve jótékonysági célokat is megvalósít. Hat hazai gyermekotthon – a Debreceni Reménysugár Gyermekotthon, a Margaréta Gyermekotthon, az EMMI Rákospalotai Javítóintézet és Központi Speciális Gyermekotthon, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Gyermekvédelmi Központ, a Bolyai Gyermekotthoni Központ és a Cseppkő Gyermekotthoni Központ – helyét lehet megváltani támogatói jegy megvásárlásával, amely egyben lehetőséget nyújt a részvételre a váltófutáson; a fejenként félmillió forint fedezi 20-20 hátrányos helyzetű gyermek kétnapos vakációját.

A II. Európai Játékokon a kontinens 50 országa több mint 4000 sportolójának részvétele várható, 15 sportág 23 szakágában hirdetnek majd bajnokot. A nyitóünnepséget június 21-én, a záró ceremóniát 30-án rendezik. Az eseményen várhatóan több mint 120 magyar sportoló áll majd rajthoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik