Európai Játékok: mindkét magyar karatés bronzérmes

Vágólapra másolva!
2019.06.30. 15:36
null
Tadissi Martial bronzérmes lett (Fotó: karate.hu, archív)
Tadissi Martial és Hárspataki Gábor is kikapott az elődöntőben a minszki Európai Játékok karateversenyén, így bronzérmet akasztottak a nyakukba.

A 67 kg-os Tadissi Martial és a 75 kg-os Hárspataki Gábor egyaránt egy győzelemmel és két döntetlennel zárta a csoportkört, így elődöntőbe jutott a Csizsovka Arénában.

A vb-ezüstérmes Tadissi 5:1-re verte az azeri Rafiz Hasanovot, majd egyaránt pont nélküli döntetlent ért el az osztrák Stefan Pokorny és a fehérorosz Artcjom Kraucu ellen. Így aztán hármas holtverseny alakult ki a hazai, a magyar és az osztrák versenyző között, pontaránnyal végül Kraucu és Tadissi jutott az elődöntőbe.

Hárspataki 0:0-val indított a török Erman Eltemurral szemben, majd 1:0-ra nyert a brit Joe Kellaway ellen. Az utolsó körben szintén egy 0:0 következett az ötszörös világbajnok és tizenegyszeres Európa-bajnok Rafael Aghayevvel, ami mindkettejüknek továbbjutást ért.

Mivel nem rendeznek bronzmérkőzést, a két magyar ezzel már biztosan érmes volt.

AZ ELŐDÖNTŐK

Két karatésunk közül elsőként a 67 kg-os Tadissi Martial lépett szőnyegre az elődöntőben. A vb-ezüstérmes magyar versenyző nem ért el találatot az olasz Luca Maresca ellen, ezzel ellentétben ellenfele tizennégy másodperccel a mérkőzése kezdés után és ugyanennyivel a vége előtt is bevitt egy-egy ütést, így 2:0-ra győzött, azzal döntőbe jutott. Tadissi Martial így bronzérmes lett Minszkben.

Akárcsak Hárspataki Gábor, aki a 75 kg-osok elődöntőjében egypontos hátrányból fordított 2:1-re, de ellenfele, az ukrán Sztaniszlav Horuna tizenegy másodperccel a vége előtt egyenlített, majd az utolsó másodpercben meg is nyerte a meccset. Horuna 3:2-vel döntőbe jutott, Hárspatakinak pedig maradt a bronzérem.

A kontinens nyolc legjobbja között ez mindenképpen szép eredmény.

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítja: Lakner Gábor

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik