Európai Játékok: mindegyik kajak-kenusunk továbbjutott

Vágólapra másolva!
2015.06.14. 07:50
A reggeli programban öt versenyszám előfutamait rendezték meg, s kenu egyesben Vajda Attila, a férfi kajak és kenu kettesünk, valamint női négyesünk is egyből a döntőbe került, míg kajak egyesben Solti László a délutáni középdöntőben lesz érdekelt.

Először a kenu egyesek 1000 méteres távjának előfutamaira került sor, amelyben a pekingi olimpiai bajnok a német Sebastian Brendel mögött a második lett, de így is egyből a döntőbe került. Összesítésben is a magyar fiúé a második legjobb idő.

A kajak egyeseknél Solti László hatodik lett futamában, de innen nem lehetett rögtön a döntőbe kerülni, a magyar fiú így is a középdöntőbe jutott, amely délután egy órakor kezdődik.

A női négyeseknél kicsit gyengébben kezdett a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kárász Anna, Vad Ninetta négyes, de az 500 méteres táv végén magabiztosan hajrázott, megnyerte futamát, automatikusan a döntőbe jutott és az összesítésben is övé a legjobb idő.

A kenu ketteseknél is futamgyőzelemmel jutott döntőbe a világbajnok Vasbányai Henrik és Mike Róbert. Náluk azonban a másik futamot megnyerő lengyel páros gyorsabb volt 15 századmásodperccel.

A kajak ketteseknél kényszerduónk indult, mert Kökény Roland sérülése miatt Szalai Tamás mellé Kammerer Zoltán volt kénytelen beülni a hajóba, de ez nem látszott az előfutamban nyújtott teljesítményükön, mert a brit páros mögött a második helyen értek célba, s jutottak a fináléba.

A reggeli program ezzel véget ért, a folytatás tíz órától következik a női kajakozók 500 méteres egyes és páros, illetve a férfi négyesek 1000 méteres versenyszámának selejtezőjével, kora délután pedig a kajak egyesek 1000 méteres távján induló Solti Lászlónak drukkolhatunk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik