MTI 2019.06.25 13:17 Frissítve: 2019.06.25 19:06

Európai Játékok: Ligeti Dániel a negyeddöntőben kikapott

A szabadfogásúak 125 kilogrammos kategóriájában szereplő Ligeti Dániel egy győzelem után a negyeddöntőben kikapott, és a vigaszági folytatás sem jött össze számára a minszki Európai Játékok birkózóversenyén.

 


Ligeti Dániel (jobbra) megint győztes helyzetből kapott ki (Fotó: MTI)

A szombathelyiek nehézsúlyúja kiválóan kezdte szereplését, a 16 között a német Nick Matuhin legyőzése nem jelentett számára problémát. A többszörös Európa-bajnoki érmes magyar az első menetben riválisa passzivitását követően került egypontos előnybe, majd a másodikban egy szép mögékerüléssel 3:0-ra növelte előnyét, melyet biztosan őrzött meg a végéig.

A negyeddöntőben már lényegesen komolyabb rivális, a 2015-ös világbajnokság ezüstérmese, az azeri Jamaladdin Magomedov volt Ligeti riválisa, ám öt és fél percig nála is jobbnak bizonyult.

Az első menetben az azerit intették, ám a szünetre mégis Magomedov ment 2:1-es előnnyel, miután kevéssel a menet vége előtt ellenfele mögé került.

Ettől az egy megingástól eltekintve Ligeti Dániel tűnt magabiztosabbnak, s a második három perc közepén le is vitte és gyönyörűen megpörgette ellenfelét (5:2). Ezután egy percen át Magomedov eredménytelenül próbálkozott, ám 30 másodperccel a vége előtt Ligeti szinte beesett alá, ő pedig mögé tudott kerülni, majd az utolsó másodpercekben újra levitte ellenfelét, s megfordította az állást.

„Nehéz mit mondani, mert ez sorozatban a harmadik verseny, amin Dani győztes helyzetből az utolsó másodpercekben veszített. Ennek nyilván oka van, amit ki kell derítenünk” –  mondta letörten az MTI-nek Dvorák László szabadfogású kapitány.

Az azeri versenyző az esti elődöntőben kikapott a georgiai Givi Matcarasvilitől, azaz Ligeti számára befejeződött a verseny.

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítja: Lakner Gábor   

2019.12.06 21:13:49

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Jött a hihetetlen sorstragédia: az idős sportember az óceánt átszelő repülőúton elkezdett félrebeszélni, kiderült, hogy agyvérzést kapott.

2019.12.04 10:12:01

Egyéb egyéni TÓTH ANITA

„Hogy kimondják-e vagy sem, nem változtat azon, hogy esélyesként megyek az olimpiára.”

2019.11.30 21:16:10

Egyéb egyéni VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Ha az erdő mélye, a hegy az eddiginél is praktikusabb módon lesz megközelíthető, s tizedannyi erőkifejtéssel válik leküzdhetővé majd’ minden emelkedő, elvész az a varázslat is, amelyet izomláznak hívunk.

2019.11.28 00:17:50

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Apropó:tud valaki a játékvezető pszichéje folyamatos ostromlásának következményeit mérő számítógépes programról? Na, az lenne az újabb fontos áttörés az edzői feladatok digitális támogatásában...

2019.11.25 19:18:00

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A gondom az, hogy az érdekeltek walesi meccs utáni véleménye nem állásfoglalás, hanem egymás utáni szavak összege. A hétköznapi logikának ellentmondó (ál)érvelések.