MTI 2019.06.25 13:17 Frissítve: 2019.06.25 19:06

Európai Játékok: Ligeti Dániel a negyeddöntőben kikapott

A szabadfogásúak 125 kilogrammos kategóriájában szereplő Ligeti Dániel egy győzelem után a negyeddöntőben kikapott, és a vigaszági folytatás sem jött össze számára a minszki Európai Játékok birkózóversenyén.

 


Ligeti Dániel (jobbra) megint győztes helyzetből kapott ki (Fotó: MTI)

A szombathelyiek nehézsúlyúja kiválóan kezdte szereplését, a 16 között a német Nick Matuhin legyőzése nem jelentett számára problémát. A többszörös Európa-bajnoki érmes magyar az első menetben riválisa passzivitását követően került egypontos előnybe, majd a másodikban egy szép mögékerüléssel 3:0-ra növelte előnyét, melyet biztosan őrzött meg a végéig.

A negyeddöntőben már lényegesen komolyabb rivális, a 2015-ös világbajnokság ezüstérmese, az azeri Jamaladdin Magomedov volt Ligeti riválisa, ám öt és fél percig nála is jobbnak bizonyult.

Az első menetben az azerit intették, ám a szünetre mégis Magomedov ment 2:1-es előnnyel, miután kevéssel a menet vége előtt ellenfele mögé került.

Ettől az egy megingástól eltekintve Ligeti Dániel tűnt magabiztosabbnak, s a második három perc közepén le is vitte és gyönyörűen megpörgette ellenfelét (5:2). Ezután egy percen át Magomedov eredménytelenül próbálkozott, ám 30 másodperccel a vége előtt Ligeti szinte beesett alá, ő pedig mögé tudott kerülni, majd az utolsó másodpercekben újra levitte ellenfelét, s megfordította az állást.

„Nehéz mit mondani, mert ez sorozatban a harmadik verseny, amin Dani győztes helyzetből az utolsó másodpercekben veszített. Ennek nyilván oka van, amit ki kell derítenünk” –  mondta letörten az MTI-nek Dvorák László szabadfogású kapitány.

Az azeri versenyző az esti elődöntőben kikapott a georgiai Givi Matcarasvilitől, azaz Ligeti számára befejeződött a verseny.

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítja: Lakner Gábor   

2020.04.06 17:30:31

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A GINOP projekt fő célkitűzéseiről és eredményeiről Prof. Dr. Than Péterrel beszélgettünk. (x)

pr
2020.04.06 11:36:25

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A szemet érintő problémák rendszerint annyira kellemetlenek, hogy azonnali segítségért kiáltanak. (x)

2020.04.05 23:18:34

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Kérdés: amikor el lehet kezdeni gyülekezni a startvonalnál, mindenki a saját pályáját akarja-e becsülettel megfutni, vagy a másik oldalba könyöklésén töri majd magát.

2020.04.03 22:55:50

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ismerjük el, mit kaptunk még a szovjet sporttól: egy terepet, ahol különösebb tét nélkül lehettünk ellenzékiek.