EJ: hihetetlen, felcserélte a féket és a gázt az osztrákokat elgázoló sofőr

Vágólapra másolva!
2015.06.14. 08:42
null
<strong>Az osztrákok balesete (Videó a képre kattintva, 18+)</strong><br />
Először kerültek nyilvánosságra részletek a három osztrák szinkronúszó sérülését okozó súlyos, csütörtöki közlekedési baleset hátteréről. Mint arról beszámoltunk, egy lassítás nélkül kanyarodó shuttle elütötte az Európai Játékok sportolói falujában Vanessa Sahinovicot, Luna Pajert és Verena Breitot. Előbbi kettőt Ausztriába kellett szállítani, a súlyos sérüléseket szenvedett Vanessa Sahinovicot mesterséges kómában tartják hosszú műtéte után, intenzív osztályon fekszik törései és gerincsérülései miatt.

„A következő napokban több műtét is lesz még, Vanessa állapota stabilizálódott, nincs életveszélyben. A következő héten tudunk a felépülési esélyeiről bővebben nyilatkozni” – tudatta az Osztrák Olimpiai Bizottság.

Az azeri rendőrség vizsgálatát követően őrizetbe vette a 15 éves lányokat elgázoló sofőrt. Az első hivatalos jelentés szerint a sofőr alkohol- és drogtesztje egyaránt negatív lett, a busz pedig nem volt műszaki hibás. A vezető azt állítja, egyszerűen véletlenül felcserélte a gáz- és fékpedált.

„A lányok érdekében áll, hogy olyan pontosan rekonstruálják a baleset körülményeit, amennyire csak lehet” – mondta az Osztrák Olimpiai Bizottság elnöke, Karl Stoss.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik