Felnőtt tartalom!
Felnőtt tartalom!

A következő oldalon felnőtt tartalom található! Csak akkor folytassa az olvasást, ha elmúlt 18 éves!

elmúltam 18 éves, folytatom
még nem vagyok 18 éves
nemzetisport.hu 2020.08.19 17:32 Frissítve: 2020.09.22 17:49

E-sport: végre a legismertebb magyarral is rohamozhatjuk az ellenfél kapuját

Régen elmúltak már azok az idők, amikor a focit kizárólag stadionokban és tévén keresztül követték millióan, a FIFA-játékok megjelenésével egyre többen kezdték el nézni azokat az online, profi körülmények között közvetített összecsapásokat, amelyekben különböző országokból érkező e-sportolók küzdenek meg – sokszor impozáns pénznyereményekért.

 

Ezek a sportjátékok a leghíresebb külföldi és hazai focistákat is megmozgatják, ami közrejátszhatott abban, hogy az októberben debütáló FIFA 21-ben a legnagyobb magyar focilegenda, Puskás Ferenc is helyet kap az Ultimate Team játékmódon belül. Ebben a játéktípusban 100 úgynevezett legenda szerepel, ebből az egyik – és nagy valószínűséggel a legjobbak közé tartozó – lesz Puskás.

 

Ennek kapcsán ültünk le beszélgetni Magyarország leghíresebb FIFA e-sportolójával, Molnár Gabóval, Szöllősi Györggyel, a Puskás-ügyek nagykövetével, valamint Szalai Ádámmal, a Nemzeti Gaming és Esport Sportági Szövetség (NGES) alelnökével.

Rendszeres olvasóink már találkozhattak az NGES nevével, hiszen a Nemzeti Sport Online-nal együttműködve több sikeres projektben hoztuk közelebb egymáshoz az e-sportokat és a hagyományos sportágakat.

Mint ahogy a videóban is elhangzik, Magyarországon már több mint 100 versenyengedéllyel rendelkező e-sport játékos van, és számuk folyamatosan növekszik. Rengeteg fiatal komolyan gondolkodik a profi e-sportolói karrierben, aminek kiváló terepet adhat a Puskás Ferenccel felvértezett FIFA 21, amely PC-re, PlayStation 4-re és XBOX ONE-ra is megjelenik – október 9-én.

2020.09.28 20:06:55

Egyéb egyéni NÉMETH ANDREA

A korábbi szépségkirálynő legjobb sportolóinkkal süt-főz kameráink előtt.

2020.09.26 00:03:38

Egyéb egyéni SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. A két brand sikertörténete akkor fonódott össze először.

2020.09.23 20:31:55

Egyéb egyéni N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Szerettem volna hinni március-április fordulójának főbekólintó napjai táján – naiv módon persze –, hogy az élet hajszolására kondicionált ember megáll, s néhány pillanatig gondolkozik legalább.

2020.09.22 22:24:13

Egyéb egyéni MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Már elnézést, de gépiesített sportolókat vagy hús-vér embereket akarunk-e látni? Sokak szerint itt a vége, itt kellene megállni. Csak még nem jutottunk el addig a pontig, amelyen túlról már nem lehet visszatérni.

2020.09.21 11:36:35

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

A helyi lapok pedig nem válogattak a címekben:     „A sport megcsúfolása”, „Merénylet a versenyzők ellen”.