E-sport: másodszor rendezik meg a V4 Future Sports Festivalt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.09.10. 14:05
Jövő héten péntektől vasárnapig másodszor rendezik meg Budapesten a V4 Future Sports Festival pénzdíjas e-sport-bajnokságot és -konferenciát.

Bíró Balázs, az Egymillióan a Magyar Esportért Egyesület elnöke, az esemény főszervezője a keddi sajtótájékoztatón ismertette, hogy a program jövő pénteken egy e-sport-konferenciával kezdődik, melynek a Sofitel Budapest Chain Bridge szálloda ad otthont. „A jövő sportja – a sport jövője” mottójú, a szakmának szóló rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.Bíró Balázs, az Egymillióan a Magyar Esportért Egyesület elnöke, az esemény főszervezője a keddi sajtótájékoztatón ismertette, hogy a program jövő pénteken egy e-sport-konferenciával kezdődik, melynek a Sofitel Budapest Chain Bridge szálloda ad otthont. „A jövő sportja – a sport jövője” mottójú, a szakmának szóló rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

„A V4-országokból érkező neves e-sport- és sportszakemberek fogják bemutatni a sportág jelenlegi helyzetét, illetve gazdasági és innovációs lehetőségeit” – jelentette ki Bíró Balázs.

Az elnök hozzátette: a V4 Future Sports Festival versenyeire szeptember 21-én és 22-én a Hungexpo F és G pavilonjában kerül sor. Hatféle játékban – Counter Strike: Global Offensive (CS:GO), Fortnite, Tecken 7, Gran Turismo, NBA2K20 és FIFA – mérhetik össze egymással tehetségüket a játékosok, az összdíjazás 350 ezer euró – vagyis több mint 110 millió forint – lesz.

A budapesti V4 Future Sports Festival helyszíni döntőire az online selejtezőkön keresztül lehetett kijutni, amelyek Lengyelországban, Szlovákiában, Csehországban és Magyarországon párhuzamosan zajlottak az elmúlt hetekben. Az idei Counter Strike: Global Offensive küzdelmei során a négy meghívott csapat, a címvédő Mousesports, a tavalyi ezüstérmes Virtus.pro, illetve a két korábban majortornagyőztes csapat, a Made in Brazil (MiBR) és a Ninjas in Pyjamas (Nip) csapata mellett a hazai selejtezők során remek teljesítményt nyújtó Gamerzoneért izgulhatnak a helyszínen az e-sport hazai rajongói. A magyar csapat a négy meghívott együttes mellett a cseh EZ4ME, a lengyel Adwokacik, illetve az európai selejtezőkről bejutó Tricked csapatával küzdhet meg a 300 ezer eurós pénzdíjért.

A CS:GO mellett a másik kiemelt játék, a világszerte csaknem 140 millió felhasználóval rendelkező Fortnite csapatai is kiemelt díjazásért küzdenek, hiszen összesen 30 ezer eurón és a dicsőségen osztozhatnak a döntő mérkőzések után. Újdonság, hogy ebnen az évben a szervezők a profi játékosok mellett a helyszínen nevező amatőr versenyzőket is magas díjazásban részesítik, akik számos népszerű sportszimulátorral (Tekken 7, FIFA, NBA, valamint autóverseny játékok) küzdhetnek a 20 ezer euró összdíjazású versenyeken.

A Hungexpón a kiállítások mellett VR-állomások, szimulátorok és YouTuber-színpad várja majd az érdeklődőket. A látogatók megismerkedhetnek a legkorszerűbb e-sport-megoldásokkal, a legfrissebb hardver- és szoftverújdonságokkal, találkozhatnak a régió legjobb egyéni játékosaival és sztárcsapataival, valamint lehetőségük lesz kipróbálni a legújabb játékokat és technológiai megoldásokat.

A belépés ingyenes, de 12 év alatt csak szülői felügyelettel lehet látogatni a rendezvényt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik