Dózi imponáló győzelemmel tért vissza

Vágólapra másolva!
2011.04.17. 17:55
null
Overdose még a futam előtt: riválisai nem izzasztották meg (Fotó: Imago)
Remek győzelmet aratott tizenhatodik versenyén Overdose. A magyar csodaló a németországi Hoppegartenben rendezett 1000 méteres versenyen remek rajtot követően végig az élen futva nyert.

Lélegzetelállító izgalmak után sikerült a boxba állítani Overdose-t. Lovasa, Andreas Suboric hiába túrt bele bal kézzel többször is a sörényébe, Dózi csak nem akart besétálni.

Aztán kiderült, ez volt számára a legnehezebb pillanat. Majd szinte napra pontosan két évvel ezelőtti budapesti győzelméhez (2009. április 19., Kincsem Park) hasonlóan több lóhossznyi különbséggel győzött. Dózi pazar lendülettel jött el a starttól, majd a táv feléig biztos előnyt szerzett, és a táv végéig még növelte is előnyét.

A Kincsem Parkban még a belga Christophe Soumillon lovagolta, vasárnap délután korábbi zsokéja, a német Andreas Suboric ülte meg. Suboric legutóbb 2008 novemberében lovagolta versenyen, vele a nyergében futott Dózi 2008 októberében, amikor a párizsi versenyen a ló igazolta jó hírét. Két évvel ezelőtt Ribárszki Sándor dolgozott vele, tőle Jozef Rosival vette át a lóval kapcsolatos teendőket, jelenleg ő Dózi trénere.

A hazai sikert, 12. győzelmét követően Overdose patairha-gyulladáson esett át, 15 hónapot ki kellett hagynia, patkolása azóta is különleges szakértelmet igényel..

Hosszas lábadozás után – két kisebb presztízsű győzelmet követően – Overdose tavaly augusztusban Baden-Badenben állt rajthoz, s már a boxba állás sem kecsegtetett sok jóval, Dózi energiáit felemésztette a küzdelem, esélytelenül vágott a távnak, s hetedik lett. Sokan azt mondták, azért volt annyira izgatott a rajtnál, mert a budapesti versenyen, amikor elvesztette a patkóját, szintén Soumillon lovagolta, és Overdose a belga zsoké személyével társította az őt ért kellemetlenségeket.

Nos, a rajt előtt pillanatok vasárnap délután is óráknak tűntek, az előzmények kísértetiesen idézték a baden-badeni startot, de Hoppegartenben Dózit betuszkolták a rajtállásba, a többit pedig tudjuk.

Overdose eddigi 16 versenyéből 15-öt nyert meg.

OVERDOSE GYŐZELME

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik