Darts-vb: Britney Spearst énekelve jutott tovább Taylor

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.29. 18:30
A magasabban kiemeltek jutottak tovább a darts-világbajnokság csütörtök délutáni nyolcaddöntős meccseiből. Jelle Klaasent Dave Chisnall gyűrte le, James Wade pedig nagyot fordítva Michael Smitht múlta felül.

Michael van Gerwen (holland, 1.)–Darren Webster (angol)

Ők ketten már tavaly is összekerültek, akkor a második körben, és Van Gerwen 4:0-ra győzött.

Most az első szettben Webster 2:2-nél elvehette volna Van Gerwen kezdését és ezzel együtt az első játszmát, ám két nyilat is elhibázott erre. A holland nem adott még egy lehetőséget, bedobta a dupla 1-et, s 1:0-s vezetésre tett szert.

A másodikban egymástól vették el a kezdéseket, ám az adok-kapokból ismét Van Gerwen jött ki jobban, és kétszettes előnybe került. A harmadik játszmában Van Gerwen megtette azt, amire korábban csak Simon Whitlock volt képes ezen a világbajnokságon: az ausztrál után a holland is az elképzelhető legmagasabb pontszámról, 170-ről fejezett be három nyíllal egy leget.Michael van Gerwen (holland, 1.)–Darren Webster (angol)

Ők ketten már tavaly is összekerültek, akkor a második körben, és Van Gerwen 4:0-ra győzött.

Most az első szettben Webster 2:2-nél elvehette volna Van Gerwen kezdését és ezzel együtt az első játszmát, ám két nyilat is elhibázott erre. A holland nem adott még egy lehetőséget, bedobta a dupla 1-et, s 1:0-s vezetésre tett szert.

A másodikban egymástól vették el a kezdéseket, ám az adok-kapokból ismét Van Gerwen jött ki jobban, és kétszettes előnybe került. A harmadik játszmában Van Gerwen megtette azt, amire korábban csak Simon Whitlock volt képes ezen a világbajnokságon: az ausztrál után a holland is az elképzelhető legmagasabb pontszámról, 170-ről fejezett be három nyíllal egy leget.




Webster 3:2-re megnyerte a negyedik szettet, tehát szépített. Hatodikban Websternek lehetősége volt egy újabb szett behúzására, de hibázott, Van Gerwen pedig nem nyújtotta tovább a meccset, megnyerte a leget, s utolsóként ő is bejutott a legjobb nyolc közé.

Phil Taylor (angol, 4.)–Kim Huybrechts (belga, 13.)

Lehet ezt megunni?




Az első szettben Huybrechts rögtön brékelte a 16-szoros világbajnokot, de Taylor gyorsan egyenlített. Sőt, a döntő legben 72-ről kiszállt, s ezzel megnyerte az első játszmát – 104.97-es körátlaggal…

A második játszmában Huybrechts az elején megint elvette riválisa kezdését, de Taylor ismét nyert sorozatban három leget, így 2:0-ra vezetett. Na, és mit énekelt, amikor szünetre vonult?

Talyor, mint Britney Spears: Oops!... I Did It Again! – Upsz, újra megtettem!


A harmadik szett: mit lehet erről mondani? Taylor 108-as körátlagnál tartott, ezzel szemben a belga esélytelen volt. Taylor 3:0-ra növelte előnyét.

A negyedik játszmában 2:2 után a döntő legben Taylor két meccsnyilat is elhibázott dupla 20-ra, Huybrechts viszont nem hibázott, és 3:1-re szépített.

Az ötödik szettben Taylor számára kezdett melegedni a helyzet: Huybrechts 3:1-re nyerte a szettet, így ismét közelebb lopódzott a nagy bajnokhoz.

A hatodikban Taylor gyorsan rövidre akarta zárni a dolgot, de sorra elhibázta a meccsnyilait. Szerencséjére Huybrechts nem élt a lehetőséggel, Taylor viszont a korábbiakkal együtt hét (!) elhibázott meccsnyíl után a nyolcadikat már bedobta: Taylor 101.37-es egész meccses kötáglaggal 4:2-re győzött.

Peter Wright (skót, 3.)–Ian White (angol, 14.)

A meccs első három szettjében Peter Wright ellenállhatatlanul dobott, ellenfelének nem sok esélye volt. Sima 3:0 lett az első szett, White körátlaga mindössze 72.99 volt. A második játszmában White javított a mutatóin, de akkor sem érhetett fel Wright időközben 102.33-ra ugró körátlagával, így „Snakebite” 3:0-ra növelte előnyét.

A negyedik szettben White feltámadt: egyértelműen jobb volt, elvette Wright kezdését, így 3:1-gyel behúzta a szettet. Wright nem engedte közelebb, megnyerte az ötödik szettet, s ezzel együtt a meccset.

Wright körátlaga 103.05, White-é 96.18 lett.

DÉLUTÁNI PROGRAM

Mark Webster (walesi, 25.)–Daryl Gurney (északír, 24.)

Szemmel láthatóan és füllel hallhatóan Gurney viselkedése nem nyerte el a közönség tetszését. Az északírt előbb Webster gesztusai zavarták, majd a közönséggel veszett össze. Már 3:1-nél is mérkőzésnyilai voltak, de minden egyes elrontott dobását akkora ováció fogadta, hogy teljesen összezuhant. Volt, hogy nyilai kivétele után gúnyosan megtapsolta az Alexandra Palace népét.

Webster feljött 3:3-ra, de a döntő szettbe folyó meccset végül Gurney nyerte meg. Az északír az utolsó, győzelmet érő duplája után megvető pillantást vetett a nézőseregre, és bár Webstert megölelte, úgy jött le a színpadról, mintha ő távozna vesztesen.

A negyeddöntőben Dave Chisnall ellen még kevésbé számíthat a szurkolók támogatására…



Dave Chisnall (angol, 7.)–Jelle Klaasen (holland, 10.)

Chisnall már 3:1-re vezetett, és az ötödik szettben 2:1-es előnynél kezdhetett a győzelemért, de innen elbukta a játszmát, tehát a holland 3:2-re szépített. Klaasen közel járt az egyenlítéshez is, ám nagyon rosszkor dobott néhány tripla 1-est. Chisnall 0:2-ről fordított, és 3:2-vel megnyerte a hatodik szettet, s vele együtt a mérkőzést is – először jutott a vb negyeddöntőjébe.

Chizzy 93.88-as átlagot dobott, Klaasen csak 88.35-öt. Bár az átlagok nem voltak magasak, azért nem vívtak rossz meccset, mert például 20-szor (!) dobtak 180-at.

James Wade (angol, 6.)–Michael Smith (angol, 11.)

Smith 2:0-s vezetése után Wade szépített, majd nagy lehetősége adódott az egyenlítésre is, ám kihagyta, többek között a kedvenc dupla 10-es kiszállója is „cserbenhagyta” – Smith 3:1-re vezetett.

Wade a legjobbkor kapta össze magát, noha könnyen előfordulhatott volna, hogy Smith gyorsan megnyeri a meccset. A két véglet között szinte csak egy-egy nyíl volt a különbség, mindenesetre Wade jött ki jobban a kritikus helyzetekből, végül 3:3-ra egyenlített. A mindent eldöntő hetedik szettet Wade nagyon simán megnyerte, így ő játszhat a Peter Wright–Ian White meccs győztesével.



DARTS
PDC-VILÁGBAJNOKSÁG
3. FORDULÓ
Délután

Mark Webster (walesi, 25.)–Daryl Gurney (északír, 24.) 3:4
Dave Chisnall (angol, 7.)–Jelle Klaasen (holland, 10.) 4:2
James Wade (angol, 6.)–Michael Smith (angol, 11.) 4:3


Este

Peter Wright (skót, 3.)–Ian White (angol, 14.) 4:1
Phil Taylor (angol, 4.)–Kim Huybrechts (belga, 13.) 4:2
Michael van Gerwen (holland, 1.)–Darren Webster (angol) 4:1

A PÁROSÍTÁS (ÁGRAJZ SZERINT)
Michael van Gerwen (holland, 1.)–Darren Webster (angol) 4:1
Mark Webster (walesi, 25.)–Daryl Gurney (északír, 24.) 3:4
Adrian Lewis (angol, 5.)–Raymond van Barneveld (holland, 12.) 3:4
Phil Taylor (angol, 4.)–Kim Huybrechts (belga, 13.) 4:2

Gary Anderson (skót, 2.)–Benito van de Pas (holland, 15.) 4:2
Dave Chisnall (angol, 7.)–Jelle Klaasen (holland, 10.) 4:2
James Wade (angol, 6.)–Michael Smith (angol, 11.) 4:3
Peter Wright (skót, 3.)–Ian White (angol, 14.) 4:1

A negyeddöntőben:
14.00
(Tv: Sport1)
James Wade (angol, 6.)–Peter Wright (skót, 3.)
Gary Anderson (skót, 2.)–Dave Chisnall (angol, 7.)

20.00 (Tv: Sport1)
Michael van Gerwen (holland, 1.)–Daryl Gurney (északír, 24.)
Raymond van Barneveld (holland, 12.)–Phil Taylor (angol, 4.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik