Darts: Van Gerwen máris megdöntötte Taylor rekordját

Vágólapra másolva!
2019.02.19. 15:10
Szombaton a 2019-es Players Championship-sorozat harmadik állomásának megnyerésével Michael van Gerwen elkönyvelte a 71. tornagyőzelmét a Professional Darts Corporation (PDC) ProTour-szériájában, ezzel megdöntötte a 2018-as világbajnokság után visszavonult Phil Taylor (70) rekordját.

A holland kiválóság 2012 februárjában szerezte meg az első ProTour-címét, azóta összesen 28 European Tour-versenyt, 27 Players Championship-viadalt és 16 UK Open kvalifikációs tornát nyert meg. A tizenhatszoros világbajnok Phil Taylor hetven ProTour-elsőséggel fejezte be pályafutását, köztük 45 Players Championship-győzelemmel.

Az örökranglista harmadik helyén Gary Anderson (30) áll.



A ProTour-címekbe nem számítanak bele a kiemelt versenyeken aratott tornagyőzelmek, így többek között a világbajnokság és a Premier League megnyerése sem.

Van Gerwen egyébként a szombati sikere alkalmával a döntőben Ian White-ot győzte le (8–5), míg a harmadik fordulóban 180-as kör nélküli (177, 174, 150) kilencnyilas leget dobott a Jamie Hughes elleni mérkőzés utolsó játékában (6–3).

A Players Championship-sorozat vasárnapi, negyedik állomásán a BDO háromszoros világbajnoka, Glen Durrant diadalmaskodott, aki először nyert tornát a PDC égisze alatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik