Darts: Van Gerwen ennek talán még a vb-címnél is jobban örül

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.06. 09:27
null
Michael van Gerwen 2014-ben vette feleségül Daphne Goverst (Fotó: AFP)
A kétszeres dartsvilágbajnok Michael van Gerwen legutóbbi nyilatkozatában elmondta, elképzelhetetlennek tartja, hogy Phil Taylor korában is aktívan űzze a játékot, ugyanis úgy tervezi, hogy 40 évesen befejezi a pályafutását. A világelső holland emellett egy örömteli hírről is beszámolt.

Michael van Gerwen hétfő óta kétszeres világbajnoknak mondhatja magát, miután a 2017-es vb döntőjében 7:3-ra legyőzte a címvédő Gary Andersont. A holland kiválóság remek évadot zárt, hiszen a világbajnokság mellett minden major tornát megnyert 2016-ban – nem véletlen, hogy a PDC csütörtöki gáláján négy díjat is bezsebelt. A sportág első számú szervezete, a szurkolók és a játékostársak is őt választották meg az év legjobbjának, valamint kiérdemelte az esztendő legjobb Pro Tour-játékosának járó elismerést is.

A Sky Sports News arról kérdezte Van Gerwent, elképzelhetőnek tartja-e, hogy Phil Taylor korában, a hatvanhoz közeledve is aktív legyen.

„Nem, erre nincs esély. Hamarabb visszavonulok. Negyvenéves koromban valószínűleg abbahagyom a játékot, aztán eldöntöm, hogy a későbbiekben mit szeretnék csinálni” – mondta Van Gerwen, aki úgy véli, a 16 világbajnoki címmel büszkélkedő Taylor rekordját esélye sincs megdöntenie.

A holland dartsozó azt is elárulta, hogy felesége, Daphne Govers gyermeket vár. A pár 2014 augusztusában házasodott össze.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik