I. SZ. 2019.08.24 15:25 Frissítve: 2019.08.24 16:42

Darts: Új-Zélandon sem talált legyőzőre Van Gerwen

Michael van Gerwen a melbourne-i után a hamiltoni World Series-versenyt is megnyerte: az új-zélandi viadal második napján Gary Andersont, Rob Crosst és Raymond van Barneveldet is legyőzte.

Raymond van Barneveld (jobbra) megszorongatni sem tudta Michael van Gerwent a döntőben (Fotó: AFP, archív)

 

Van Gerwen legnehezebb mérkőzése a pénteki nyitány volt Kyle Anderson ellen, a nyolcaddöntőben az ausztrál 5–4-re vezetett ellene. Ekkor Van Gerwen 164-es kiszállóval tartotta meg az esélyeit, majd 5–5-nél a döntő legben Andersonnak több meccsnyila is volt. Egyiket sem tudta kihasználni, a holland viszont nem kegyelmezett, megdobta a duplát, és továbbjutott.

Van Gerwen szombaton – a nyolc nyert legig tartó mérkőzéseken – a negyeddöntőben Gary Andersonnak öt, Crossnak három, a visszavonulásra készülő, erre a tornára megtáltosodó Van Barneveldnek pedig csak egy leget engedélyezett, azaz 24–9-es összmérleggel zárta a második napot.

„Raymond ellen döntőt játszani nagy megtiszteltetés. Mindig is olyan jó volt a dartsban, mint ahogy Maradona a labdarúgásban. Mára azonban Messi vette át a stafétát, és ez a dartsban sincs másképpen” – idézte a PDC Hungarian Fan Club Facebook-oldala Van Gerwent a döntő után.

A World Series ötödik állomása után kialakult a novemberi döntő mezőnye. Ott lesz Amszterdamban Van Gerwen, Peter Wright, Cross, Daryl Gurney, Damon Heta, Van Barneveld, Gary Anderson és James Wade. Rajtuk kívül további 16 versenyző indulhat a tornán, nekik az első fordulóban is játszaniuk kell, míg a felsorolt nyolc dartsos erőnyerő lesz.

2020.03.31 22:56:16

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Megfelelő szakmai támogatással az erőállapotot szinten tartani hivatott gyakorlatok többsége is háziasítható, hiszen lépcső szinte mindenütt van, miként gumikötél rögzítésére alkalmas gerenda, kampó vagy ajtókeret is.

2020.03.31 22:52:42

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Rácáfolt mindenfajta lebecsülésre, ez sem éppen kis tett.

2020.03.30 21:42:46

Egyéb egyéni N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Ami történt-történik, engem is meggyötör, de hogy lélekben erősödve élhetjük túl az egészet, hinni akarom mégis. S hogy így élheti túl a sport, az olimpia, azt is!

2020.03.29 22:36:51

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Sokáig sokat tettünk azért, hogy ne legyen rendben semmi, most viszont életünk meccsét vívjuk. Úgyhogy nincs más választásunk, mint megnyerni azt.

2020.03.27 21:31:52

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Viharos időszak volt, de a sportvilág csak nehezen fogta fel, hogy vannak fontosabb dolgok is, mint futni, ugrani, úszni, labdázni. Magyarországon különösen igyekeztek elhessegetni a borús jóslatokat.