M. D. 2019.06.09 13:08 Frissítve: 2019.06.09 13:18

Darts: sporttörténelmi esemény, magyar hölgy a PDC színpadán

Sportágtörténelmi jelentőségű hírről számolt be szombaton a dartssport első számú szervezete, a PDC a hivatalos közösségi csatornáin a Hamburgban zajló csapat-világbajnokság kapcsán: a vajdasági magyar Bata-Bogdanov Daniella az első nő, aki hivatalos személyként a PDC nagyszínpadán dolgozik.

 

 
NAGY MEGLEPETÉSRE BÚCSÚZOTT AZ ELSŐ KIEMELT ANGLIA A CSAPAT-VB-N
CSAK EGY LEGET NYERTÜNK A NÉMETEK ELLEN A CSAPAT-VB-N

Miután véget ért a hamburgi World Cup of Darts harmadik játéknapja, és kialakult a vasárnap délutáni negyeddöntő párosítása, magyar szíveket melengető információt osztott meg a PDC a közösségi felületein: Bata-Bogdanov Daniella az első nő, aki a PDC kiemelt, televízióban is közvetített versenyein hivatalos személyként, esetében íróként a színpadon dolgozhat.

A vajdasági hölgy két éve tevékenykedik a PDC Europe-nál jegyzőkönyvvezetőként, a European Tour-állomásokon többször is lehetett már látni a világsztárok társaságában a színpadon, de ilyen rangos PDC-tornán, mint a hamburgi csapat-világbajnokságon korábban még nem dolgozhatott – nemcsak ő, hanem egyetlen hölgy kollégája sem.

Hogy másképpen fogalmazzunk: a PDC Europe-nál dolgoztak – s mind a mai napig dolgoznak is – nők a versenyeken, de a PDC bármely kiemelt tornáján Bata-Bogdanov Daniella az első hölgy, aki szerepet kapott. Érdekesség vele kapcsolatban, hogy a férje, Bata József is a PDC alkalmazásában áll.

Bata-Bogdanov Daniella a Nemzeti Sport Online megkeresésére elmondta, óriási megtiszteltetés számára, hogy részt vehet a csapat-vb-n, és a legnagyobb nemzetek – így Hollandia, Skócia és a már kiesett Anglia – mérkőzésein írhat.

A félreértések elkerülése végett azt is megemlítjük, hogy Bata-Bogdanov Daniella nem mérkőzésvezetőként, hanem íróként dolgozik a színpadon, tehát a hangját nem hallhatjuk a versenyeken. Viszont láthatjuk őt, vélhetően a csapat-vb záró napján is, ami óriási büszkeséggel tölthet el bennünket.

DARTS, CSAPAT-VILÁGBAJNOKSÁG (HAMBURG)
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA (ÁGRAJZ SZERINT)
13.00 (Tv: Sport2)
Írország–Ausztria
Kanada–Hollandia
Skócia–Belgium
Új-Zéland–Japán
Az elődöntőt és a döntőt vasárnap este (19.00) játsszák.

2020.05.24 16:20:37

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

Sokan a világhírű magyar vívás előfutárának tartották, stílusa az aktív védelemre épült.

2020.05.24 20:53:59

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Át kellene gondolni a rendezéssel kapcsolatos terveket.

2020.05.23 20:51:40

Egyéb egyéni KOVÁCS ERIKA

A sportállamtitkár úgy véli, legalább egy év szükséges ahhoz, hogy a sport gazdasági helyzete is stabilizálódjon.