Darts: sportdiplomáciai siker, nagy versenyt rendezhetünk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.19. 12:47
Sportdiplomáciai sikert könyvelhet el a hazai dartstársadalom: Magyarország nyerte el a 2018-as felnőtt steel Európa-bajnokság rendezési jogát.

Az elismerésben jelentős szerepet játszott a nyáron nagy sikerrel megrendezett magyarországi ifjúsági Eb. A számos dicsérő levelet követően a Magyar Dartsszövetség úgy határozott, hogy pályázik a 2018-as felnőtt Európa-bajnokságra. A WDF világszövetség konferenciáján a résztvevők 19:3 arányban szavaztak hazánkra a másik kandidáló, Belgium ellenében.a nyáron nagy sikerrel megrendezett magyarországi ifjúsági Eb. A számos dicsérő levelet követően a Magyar Dartsszövetség úgy határozott, hogy pályázik a 2018-as felnőtt Európa-bajnokságra. A WDF világszövetség konferenciáján a résztvevők 19:3 arányban szavaztak hazánkra a másik kandidáló, Belgium ellenében.

A két év múlva szeptemberben sorra kerülő kontinensviadalon egyéni, páros és csapat versenyszámok lesznek. Kovács Zoltán, a hazai szövetség főtitkára szerint várhatóan 30-40 ország legalább 400 dartsjátékosa érkezhet az Eb-re. A sportvezető úgy véli, a magyarok elsősorban a női mezőnyben érhetnek el kiemelkedő eredményt, ami akár éremszerzés is lehet.

Az idei felnőtt Európa-bajnokságon, néhány héttel ezelőtt Fekete Nóra kilencedik helye volt a legjobb magyar szereplés. Ugyanakkor a 2018-as magyarországi eseményen már a dartstábla elé állhat Czipó Vivien és Neumajer Kitti is, akik a nyári budapesti ifjúsági Eb-n párosban aranyérmet nyertek.

Neumajer Kitti és Czipó Vivien
Neumajer Kitti és Czipó Vivien

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik