Darts PL: Van Gerwen végre újra megnyerné a finálét is

Vágólapra másolva!
2016.05.19. 16:49
null
Michael van Gerwen (balra) zsinórban két PL-döntőt vesztett el – megtöri az átkot? (Fotó: Reuters)
A világelső Michael van Gerwen, a címvédő Gary Anderson, a rekorder Phil Taylor vagy az első PL-trófeájára hajtó Adrian Lewis? Négyen maradtak versenyben a darts Premier League 2016-os elsőségéért, amely csütörtökön dől el Londonban, az O2 Arénában.

 

Csütörtökön Londonban véget ér a PDC darts Premier League 2016-os szezonja. Már csak négyen vannak versenyben a trófeáért, amely mellé 200 ezer fontos pénzjutalom is jár.

A világelső Michael van Gerwen a favorit, egyrészt mert világelső, másfelől mert Phil Taylort legyőzve megnyerte az alapszakaszt, és máris 100 ezret kasszírozott. Csakhogy a PL-t három éve megnyerő tar holland az előző két évben is favoritként érkezett Londonba, mégis kikapott a fináléban.

Tavaly Gary Anderson okozta a vesztét, aki a legutóbbi két világbajnoki döntőben is diadalmaskodott, azaz a fontos meccsekre nagyon össze tudja szedni magát. A múlt héten számára tét nélküli meccsen 7–2-re kikapott Adrian Lewistól, a hét végén a hamburgi European Tour-tornán pedig 6–2-re James Wade-től. Vajon erre az estére időzítette a jó formáját?

Az elődöntőben kiderül, az ellenfele ugyanis Phil Taylor lesz. A Premier League első négy kiírását (s azóta még kettőt) megnyerő Taylor tavaly a sorozat történetében először az elődöntőről is lemaradt, de az idei alapszakaszban bebizonyította, hogy ha odafigyel, számolni kell vele. Rotterdamban egy hete ki-ki meccsen maradt le az előző etap megnyerésétől Van Gerwen ellen.

„Michael Rotterdamban a legfontosabb pillanatokban volt a legpontosabb, és ezzel úgy tud a padlóra küldeni, mintha bokszmeccset játszanánk. Michael erre bármikor képes. Régen azt mondtam, senki sem fogja utánam csinálni, amit tettem, de ő még eggyel magasabb kategóriát képvisel – mondta a végső győzelemre második legesélyesebbnek tartott Taylor, visszautalva a hollandiai fordulóra, amely a jövőjére is nagy hatással volt. – Fantasztikus volt a légkör, imádtam, ahogy hangulatot teremtettek. Nagyon régóta nem játszottam ilyen hangulatban, ez még néhány évre lendületet adott, hogy folytassam.”

Taylor szerint az elődöntős szereplést az utolsó fordulóban kihasználó Adrian Lewis öt év után tért vissza a legjobb négy közé. Az elmúlt hetekben meglehetősen idegesen játszott, de Taylor szerint Van Gerwen ellen az esélytelensége nyugalmat adhat neki, és így meglepheti a világelsőt.

PDC DARTS PREMIER LEAGUE
NÉGYES DÖNTŐ, LONDON
ELŐDÖNTŐ

Michael van Gerwen (holland)–Adrian Lewis (angol)
Phil Taylor (angol)–Gary Anderson (skót)

Az elődöntő az egyik fél 10. legjéig tart. A két győztes a fináléba jut, az az egyik fél 11. legjéig tart.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik