Darts PL: Van Gerwen óriási világcsúcsot állított fel

Vágólapra másolva!
2016.02.25. 22:19
null
Michael van Gerwen óriásit játszott Aberdeenben (Fotó: Twitter)
Minden idők legjobb televízióban látott körátlagát teljesítette Michael van Gerwen a darts Premier League aberdeeni állomásán. A holland világelső 123.40-es átlagot ért el, ezzel megdöntötte Phil Taylor rekordját.

Michael van Gerwen (holland)–Michael Smith (angol)

Döbbenetes, amit a világelső Michael van Gerwen művelt! Űrdarts? Talán még ez a legenyhébb szó rá. A holland világelső minden idők legjobb tévés teljesítményét nyújtotta, de nem azzal, hogy 7–1-re győzött Michael Smith ellen, hanem hogy 123.40-nel a darts történetének legmagasabb körátlagát érte el a televíziós meccsek tekintetében!

Az abszolút rekord Kyle Andersonhoz fűződik, az ausztrál 134.84-gyel tartja a csúcsot – ezen a meccsen nem voltak kamerák. Van Gerwen még ezt is nagyon sokáig veszélyeztette, ám a végén elég volt néhány gyengébb dobás. Ezzel együtt egészen brutális, amit a világelső művelt.

Az első leget 11 nyílból hozta, a másodikat 12-ből, majd megint egy 11-es következett. Az ötödik és a hatodik játékot is tíz dobással nyerte meg – így nem csoda, hogy ekkora körátlagot ért el. A hatodik leg után az átlaga 135 fölött járt, így komoly veszélyben volt Kyle Anderson csúcsa is, de utána picit kiengedett…

A korábbi, televízióban látott legjobb körátlagot a 16-szoros világbajnok Phil Taylor teljesítette: az angol legenda 118.66-tal tartotta a rekordot.

A teljes meccs

Adrian Lewis (angol)–James Wade (angol)

Nehéz elképzelni ennél fordulatosabb meccset. Wade kezdett jobban, elvette ellenfele kezdését, majd hozta a sajátját. Lewis nem sokáig hagyta vezetni, rögtön egyenlített. Wade a továbbiakban is megpróbálta irányítása alatt tartani a csatát, ám hiába brékelt többször is, Lewis mindannyiszor visszajött.

A hajrára azonban megfordult a párharc. Lewis átvette a vezetést 6–5-re, de Wade-nek jó esélye volt az egyenlítésre, és ezzel a pontmentésre az utolsó legben, hiszen ő kezdhetett. A végkifejlet inkább az izgalomról szólt, mintsem a színvonalról. Lewis hat meccsnyilat is kihagyott, míg Wade nyolcszor szalasztotta el a lehetőséget az egyenlítésre. Végül Lewis vitte be az utolsó csapást, s ezzel 7–5-re megnyerte a találkozót.

Lewis körátlaga 99.54, Wade-é 97.26 volt.

Gary Anderson (skót)–Raymond van Barneveld (holland)

A világbajnok Anderson úgy vette fel a harcot Van Barnevelddel, hogy még nem nyert meccset a Premier League mostani kiírásában. Bár az első körben hiányzott betegség miatt, ám utána kétszer is kikapott, így már nagyon kellett neki egy győzelem.

Nos, a skót és a holland összecsapása csak az elején volt szoros. Együtt haladtak 2–2-ig, ám utána Anderson magasabb fokozatba kapcsolt, s meg sem állt a 7–3-as győzelemig. Anderson remekül dobott, 103.35-ös átlagot ért el Van Barneveld 98.88-asával szemben.

Phil Taylor (angol)–Dave Chisnall (angol)

Tayloréknak nem lehetett könnyű ezután a tábla elé állniuk, de ők sem adták alább. Ugyanis, ha nem lett volna Van Gerwen parádéja, akkor alighanem mindenki erről meccsről beszél. A színvonalat jól jelzi, hogy Taylor 115.26-os körátlagot produkált, míg Chisnall „csak" 109.62-t. Taylor hétszer, Chisnall hatszor dobott 180-at.

Amúgy Chisnall 3–1-re is vezetett, de az „öreg" – Taylor már 55 éves – gyorsan egyenlített, majd a vezetést is átvette. Chisnall többet már nem is tudott előnybe kerülni, sőt, Taylor 6–5-ös vezetésénél kulcsfontosságú helyzetben elhibázta a kiszállót az egyenlítésért. A 16-szoros világbajnok nem hibázott, s 7–5-re megnyerte az összecsapást.

Peter Wright (skót)– Robert Thornton (skót)

Az eddigi eredmények alapján akár fix egyesnek is lehetett mondani ezt a találkozót. Wright összes meccsét megnyerte, Thornton viszont még egyszer sem győzött az idei kiírásban, igaz, a második fordulóban nem játszott a betegsége miatt.

Nos, ezúttal nem érvényesült a papírforma, mert a csata 6–6-tal ért véget.

DARTS
PREMIER LEAGUE, 4. ÁLLOMÁS, ABERDEEN

Adrian Lewis (angol)–James Wade (angol) 7–5
Gary Anderson (skót)–Raymond van Barneveld (holland) 7–3
Michael van Gerwen (holland)–Michael Smith (angol) 7–1
Phil Taylor (angol)–Dave Chisnall (angol) 7–5
Peter Wright (skót)–Robert Thornton (skót) később 6–6

AZ ÁLLÁS
Név Meccsszám Győzelem Döntetlen Vereség Legkülönbség Pont
Peter Wright
4
3
1
0 10
7
Michael van Gerwen
4
3 0 1
10
6
Adrian Lewis
4 3 0 1 8
6
Phil Taylor
4 3 0 1 6 6
Raymond van Barneveld
4 2 0 2 1 4
James Wade
5 2 0 3 –5 4
Dave Chisnall
4
1 1 2
2
3
Gary Anderson
3
1 0
2
–3 2
Robert Thornton 3
0 1 2 –9 1
Michael Smith
5 0 1 4 –20 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik