MIHÁLYI ANDRÁS 2019.03.08 23:46 Frissítve: 2019.03.09 08:53

Darts: óriási hangulat, Van Gerwen nyerte az érdi gálát

Már délután négykor kígyóztak a sorok az Érd Aréna előtt, holott a Budapest Darts Gála kezdését este hétre ígérték a szervezők: akkorra pedig, ahogy az várható volt a jegyeladások alapján, teljesen megtelt a csarnok.

 

Michael van Gerwenre nagyon sokan voltak kíváncsiak (Fotó: Tumbász Hédi)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

Nemcsak a lelátó, a küzdőtér is. Miután kiderült, hogy a sportág első számú szerveződése, a Professional Darts Corporation legnagyobb sztárjai jönnek el hozzánk, 36 óra alatt elkapkodták a belépőket, 2500-an várták a regnáló világbajnok holland Michael van Gerwent, a világranglistán nyolcadik osztrák Mensur Suljovicot, a tizedik ausztrál Simon Whitlockot, valamint a 39. helyezett, szintén holland Vincent van der Voortot – aki számunkra arról a legnevezetesebb, hogy ő vetett véget egy évtizede az eddigi egyetlen magyar PDC-világbajnoki szereplésnek, amidőn az első fordulóban elbúcsúztatta Bezzeg Nándort.

Ahogy várható volt, Van Gerwenék taroltak a négy meghívott magyar játékos, Kovács Patrik, Székely Pál, Lakatos Gergely és Végső János ellen, azt viszont csak remélhettük, hogy a hangulat is megüti a dartsversenyeken eddig csak televízióban látott színvonalat. Nos, a hazai közönség – amely ebben a sportágban már régóta várt egy ilyen alkalomra – abszolút kitett magáért mind a külsőségek, mind a hangerő terén.

Úgyhogy minden bizonnyal folytatása következik!

De előbb a mostani péntek este folytatásáról: miután kiejtették legjobb játékosainkat, dobhatott a nagyszínpadon még egy magyar, Végh Krisztián, aki 1 020 000 forinttal megnyerte azt a jótékonysági licitálást, amelynek bevételét a Heim Pál Gyermekkórház javára ajánlották fel, és amelynek győztese játszhatott egy két nyert legig tartó mérkőzést a világ jelenlegi legjobb dartsosával.

Van Gerwen könnyeden, de közben komolyan is vette ezt a fellépést, kihasználta az alkalmat, hogy végre megpróbálkozzon azzal, hogy 150-ről három bull-lal szálljon ki. Majdnem sikerült, csak az utolsó csúszott hajszálnyit félre a 25-ös mezőbe. Persze nyert, aztán az elődöntőn is keresztülverekedte magát, pedig már nagyon fáradt lehetett, hiszen előző este 11 előtt nem sokkal jött le a színpadról az aberdeeni Premier League-forduló utolsó meccsét követően, ami után mint elmondta, egyetlen órát aludt csak, hogy délutánra Érdre érjen.

De szemmel láthatólag presztízskérdést csinált abból, hogy behúzza ezt a bemutatótornát (is), és bár a fináléban eleinte esküvői tanúja, Vincent van der Voort vezetett, 2–3 után annyit még kipréselt magából, hogy ő legyen a Budapest Darts Gála győztese. Így ő is elégedetten távozott, és a szurkolók is.

Videó: Ria, Ria, Hungária! Az éjjel soha nem... – így mulat Van Gerwennel a magyar

BUDAPEST DARTS GÁLA, ÉRD
Negyeddöntő:
Vincent van der Voort–Kovács Patrik 6–3, Mensur Suljovic–Székely Pál 6–0, Michael van Gerwen–Lakatos Gergely 6–1, Simon Whitlock–Végső János 6–2.
Elődöntő:
Vincent van der Voort–Mensur Suljovic 6–1, Michael van Gerwen–Simon Whitlock 6–3.
Döntő:
Michael van Gerwen–Vincent van der Voort 6–4

2020.09.21 11:36:35

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

A helyi lapok pedig nem válogattak a címekben:     „A sport megcsúfolása”, „Merénylet a versenyzők ellen”.

2020.09.20 21:45:37

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Az emberiséget sakkban tartó koronavírus-járvány miatt orvosilag ellenjavallt a meccsek előtti és utáni kézfogás is.

2020.09.17 21:41:59

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Sportújságírónak lenni jó. Sok fiatal álma, kevesebbek álmának beteljesülése. Olyan tevékenység megélése, ahol napjaink agyonszabályozott világában is hőstettek zajlanak, diadalmaskodni lehet, vagy felállni a térdre kényszerítettség állapotából.

2020.09.17 00:14:12

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Minden életútnak van tanulsága, „mónapistáé” elsődlegesen az, hogy az embernek meg kell találnia a helyét a világban, s ott megtenni a lehető legtöbbet. Nagy formátumú ember volt, ifjan s később idősebben, bölcsebben is.