Darts: a Premier League után itt a Bajnokok Ligája is!

Vágólapra másolva!
2016.09.23. 14:37
null
Michael van Gerwen és Phil Taylor egy csoportba került (Fotó: Action Images)
A darts Premier League-et már itthon is jól ismerik a nyilas sportág rajongói. A tavaszi sorozat után ezen a hétvégén megrendezik a PDC Champions League, azaz a Bajnokok Ligája első versenyét is.

A kétnapos cardiffi tornán csak a nyolc legjobb játékos vehet részt – vagyis az a nyolcas, amely az augusztus 12-i világranglistán ezeken az előkelő helyeken állt. A rend kedvéért: most is ugyanaz a nyolc áll ott.

A viadalon két négyes csoportba osztják a játékosokat, az A-csoportba a világelső Michael van Gerwen mellett Phil Taylor, Robert Thornton és Peter Wright került, a B-be Gary Anderson, Michael Smith, Adrian Lewis és James Wade.

Még csak az első forduló párosítása ismert, a további program e meccsek eredményeitől függően alakul ki. A szombati játéknapon az első és a második forduló meccsei lesznek, utóbbiban az első találkozók két-két győztese, illetve két-két vesztese játszik egymással az egyik fél tíz nyert legjéig tartó összecsapást.

A százezer font összdíjazású BL második napján a csoportkör utolsó fordulójában értelemszerűen azzal játszanak az indulók, akivel a csoportjukból szombaton még nem találkoztak. A körmérkőzések után az első kettő jut az elődöntőbe, amelynek győztesei játsszák a döntőt. A záró szakaszban az egyik fél 11. legjéig tartanak a meccsek.

A torna történelmi jelentőségű, ugyanis ez lesz az első PDC-verseny, amelyet az eddig kizárólag a másik szervezet, a BDO viadalait közvetítő BBC a képernyőjére tűz.

Magyarországon egyik csatorna sem közvetíti a tornát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik