nemzetisport.hu 2019.04.16 23:18 Frissítve: 2019.04.16 23:28

Dárdai a terveiről; Babos nem gondolkodik a visszavonuláson

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

 

• Amiről hetek óta beszéltek, bekövetkezett: a Hertha BSC bejelentette, hogy a bajnokságot követően megköszönik a vezetőedző, Dárdai Pál munkáját. A berliniek szakmai munkáját 2015 óta irányító magyar szakembernek minden évben megújítandó szerződése van, így nem kell meneszteni. Ezzel együtt a búcsúja vezető hír volt a német híroldalakon – a portálok véleményeiből is szemezgettünk összeállításunkban, amelyben természetesen megszólal a szakember, aki azt mondta, benne volt a pakliban a válás is. Hogy miként folytatja a nyártól, kiderül interjúnkból.

• A ferencvárosi szurkolók egyik kedvence volt a közelmúltban Vladan Csukics. A szerb futballista a visszavonulását követően is szeretett volna a zöld-fehér klub hasznára lenni, de azt pontosan tudta, hogy az edzői pálya nem neki való. Ám sikerült rátalálnia a testhez álló feladatra: tagja lett a játékosmegfigyelői stábnak. Elsősorban persze a délszláv országokban keres tehetségeket, de már arra is volt példa, hogy Dél-Amerikába kellett utaznia. Hogy miért nem akart megnevezni név szerint egyetlen játékost sem, akiknek a megszerzésében szerepe volt, az is megtudják interjúnkból.

• A legutóbbi öt bajnokságot megnyerő Békéscsaba legyőzésével került a női röplabdabajnokság döntőjébe a Nyíregyháza. A csapat vezetőedzője, Hollósy László maga is csodaként értékelte a nagy rivális elleni diadalt, amely heroikus küzdelemben született meg. A csabaiak nagy menetelése hat éve azzal kezdődött, hogy legyőzték a bronzmeccsen a TF-et, amelynek abban az időben éppen Hollósy volt a szakvezetője. Most lett keretes szerkezetű a történet azzal, hogy a nyírségiekkel megszakította a Békéscsaba uralmát. A tréner interjúnkban arról is beszélt, mennyit változott a világszemlélete azzal, hogy Finnországban is dolgozott.

• Nehéz időszakot él meg az első számú magyar női teniszező, Babos Tímea, aki már a 140-ből is kicsúszott a világranglistán. Az MTK versenyzője lapunknak cáfolta, hogy a visszavonuláson törné a fejét, s azt is elmondta, bár készül a civil életre, a legfőbb célja, hogy újra a legjobbak közé tartozzon. Az interjúban szóba került, hogy kérésére edző-édesapja is megnézte őt Miamiban, és Babos Csaba szerint sem a játékával van probléma, sokkal inkább az önbizalma hever romokban. Hogy ebben mennyi szerepe lehetett az edzőváltásoknak, azt is megtudhatják írásunkból.

2020.02.17 23:16:07

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Ez nem ellenőrizetlen forrású és hitelességű átigazolási pletyka Cristiano Ronaldóról vagy Lionel Messiről – mert velük minden hírt el lehet adni –, hanem a magából erkölcsileg kifordult rögvalóság.

2020.02.17 13:55:49

Egyéb egyéni SZÖLLŐSI GYÖRGY (Berlin), HATÁR DÁVID, LAKNER GÁBOR (Budapest)

A nőknél ismét Simone Biles nyert • A dél-afrikai rögbiválogatott az Év csapata • Dirk Nowitzki életműdíjat kapott.

2020.02.11 23:55:14

Egyéb egyéni S. T. J.

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

2020.02.11 19:43:42

Egyéb egyéni KOHÁN GERGELY (Róma)

Lévai először dobogós felnőtt-világversenyen, a magyar küldöttség már három éremnél tart.

2020.02.10 18:56:37

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

A Reuters hírügynökség angliai vezető futballszakíróját magával ragadta a magyar labdarúgás romantikája.