Csupasport: Vivicittá-közvetítés csúcstechnológiával

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.07. 18:55
Látványos képekkel és izgalmas sztorikkal igyekeznek kiszolgálni a nézőket a televíziós adás készítői az április 13-án és 14-én sorra kerülő 34. Városvédő futás és félmaratoni versenyen.

A tavasz legnépesebb hazai futóünnepe, a 34. Telekom Vivicittá Városvédő futás és félmaraton nemcsak a résztvevőknek, hanem a televíziós szakembereknek is jelentős kihívást jelent. Az élő közvetítés készítői a legmodernebb technológiával, látványos képekkel és izgalmas sztorikkal igyekeznek kiszolgálni a nézőket.

„A mobilinternetes technológián alapuló közvetítés a LiveU nevű eszközrendszer segítségével történik, amelynek lényege, hogy a kamerák képeit kábelek nélkül juttatjuk a közvetítőkocsiba. Az ehhez szükséges eszközt a motorosokon ülő operatőrök egy hátizsákban viszik magukkal, a folyamat végén pedig a valós időhöz képest mindössze négy-öt másodperces késéssel láthatják a képeket a nézők” – avatott be az élő adás televíziós szakmai háttérébe Schulek Csaba, a közvetítés rendező-producere, aki 2015 óta felel a futóversenyek élő közvetítéséért.

További részletekért és érdekességekért kattintson a csupasport.hu weboldalra!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik