Csupasport: újra sláger a hazai Kéktúra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.12.01. 18:00
Címkék
Magyarország legrégebbi túramozgalma iránt évről évre nő az érdeklődés, az útvonalra és a fejlesztésekre nemzetközi szinten is felfigyeltek.

Rangos nemzetközi elismerést kapott az Országos Kéktúra. A világ egyik legismertebb tudományos ismeretterjesztő magazinja, a National Geographic a 2020-ra leginkább ajánlott 25 utazási célpont közé sorolta. A listán olyan látványosságok találhatók, mint a Kalahári-sivatag, az ausztriai Grossglockner közelében áthaladó magashegyi panorámaút, a Hochalpenstrasse és a Grand Canyon vadregényes sziklavilága.

A Kéktúra népszerűsége az eltelt mintegy nyolcvanegy évben folyamatosan változott, a nyolcvanas évek közepe- és vége felé nem volt ritka, hogy évente mindössze átlagosan 30-35 teljesítő jelentkezett jelvényért, a 2010-es években azonban változott a helyzet. Az átlagos teljesítőszám jelenleg évi kétszázötven körüli és a szám folyamatosan nő.

A teljes cikket elolvashatják a Csupasort oldalán, ahol ismét jelentkezik blogjával Vágó Boglárka, aki ezúttal jó tanácsokkal szolgál, egy futó hogyan élje túl a „nagy karácsonyi zabálást”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik