Csupasport: túl kövér lett, majd sétált 460 kilométert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.12.03. 17:43
Címkék
Az argentin Tristán Mozimán egykori rögbijátékos pályafutása után extrém hízásnak indult, de életmódváltásának köszönhetően megszabadult néhány kilótól, és Santandertől elgyalogolt Madridig.

Korábban volt időszak, hogy kétszáz métert sem tudott sétálni, sőt, meggyűlt a baja, hogy kikeljen az ágyból, ehhez képest nemrég Santandertől elgyalogolt Madridig. Az argentin Tristán 'Chucho' Mozimánt is utolérte az élsportolókat gyakran fenyegető veszély, amelyről korábban a Csupasport is beszámolt. Gyakori probléma ugyanis, ha valaki hirtelen befejezi az aktív sportolást, amelyhez hozzászokott a szervezete, rövid idő alatt látványosan elhízik, mert bár már nem mozog annyit, mint versenyidőszakban, az étvágya ugyanakkora vagy még nagyobb.

Valami ilyesmi történt Tristán Mozimánnal is, bár az esete valóban extrémnek mondható, és nagyfokú hízásában egészségügyi problémák is szerepet játszottak. Húsz éven keresztül profi rögbijátékos volt, kétszer nyerte meg az argentin bajnokságot (URBA), igaz, a válogatottban végül nem mutatkozhatott be. Harminchárom esztendősen, 2007-ben hagyta abba a profi sportot, majd rövid időn belül kétszáz kilósra hízott. A leghétköznapibb dolgokat is képtelen volt elvégezni.

Hogy miként vélekedett életének problémás időszakáról Tristán Mozimán, megtudhatja a csupasport.hu weboldalon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik