Csupasport: szépségkirálynő a Himalájában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.01.17. 19:10
null
Lotta Hintsa (Fotó: Darren Decker/AFP)
Korántsem meglepő, ha a világ legjobb hegymászói közé tartozó Gyenisz Urubko és Don Bowie a Himalájában tartózkodik. Némileg azonban szokatlan, ha velük tart egy csinos hölgy is.

 

Az orosz Gyenisz Urubko december közepén csatlakozott mászótársaihoz Pakisztánban, a kanadai Don Bowie-hoz és a finn Lotta Hintsához, hogy télen, azaz február 28-ig (Urubko nagyon kényes erre a dátumra, ugyanis ha szerinte csak egy nappal később jut fel, már nem számít téli teljesítésnek) bezárólag megmásszák a 8051 méter magas Broad Peaket. Sőt, ha a körülmények ideálisak, nekiugorjanak a télen még egyedüli megmászatlan nyolcezresnek, a 8611 méter magas K2-nek.

A tagokról annyit érdemes tudni, hogy Urubko pótlólagos oxigén nélkül megmászta mind a tizennégy nyolcezrest, Bowie szintén túl van már néhányon, ráadásul gyakran szólóban mászott új utakat. És persze ott van a harmadik tag, Miss Hintsa, aki 2013-ban Finnország szépségkirálynője volt, és abban az évben hírbe hozták a brit Formula–1-es világbajnokkal, Lewis Hamiltonnal.

További részletek, s néhány kép a szépségkirálynőről a csupasport.hu weboldalon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik