nemzetisport.hu 2019.11.04 18:01

Csupasport: Sok hibát követtem el a vébén – Bódis Tamás

Talán még mindig nem fogta fel Bódis Tamás, mit ért el a huszonnégy órás világbajnokságon. Szerinte a Spartathlon kellett az Albiban nyújtott jó teljesítményhez, ám még egyszer nem sokkolja a szervezetét egy hónapon belül két 200 kilométer feletti versennyel. A Csupasport interjúja.


Bódis Tamás nem volt könnyű helyzetben, de közben végig arra gondolt, mennyit készült a huszonnégy órás világbajnokságra. Ami szerinte nem volt tökéletes, saját bevallása szerint több hibát is elkövetett a frissítésben, és ezúttal nem egyszerűen nehézségei, hanem holtpontjai voltak. Azt érezte, hogy alig egy hónappal a Spartathlon után nem esik jól neki a futás.

„Már a hetvenedik-nyolcvanadik kilométer környékén olyan gondolatok kavarogtam bennem, hogy minek nekem ez a verseny, kibírom-e. Sosem fordult elő velem, de már ekkor elővettem a lejátszót – azt hittem, csak a végén lesz szükség zenére, ehhez képest onnantól végig hallgattam"mondta a Csupasportnak, amely nemcsak a futás kedvelőinek tartogat újdonságot.

A túrázók olvashatnak arról, miért nem szabad spórolniuk a kesztyűn, és a szabadidős oldal összegyűjtött néhány motiváló idézetet, hogy miért érdemes bakancsot húzni, és újra és újra elindulni barangolni.

2020.08.10 17:43:32

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

A világon egyetlenként a sport- és a művészeti versenyben is olimpia bajnoknak vallhatta magát Walter Winans.

2020.08.09 23:44:38

Egyéb egyéni BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. Alvarez esete arra példa, hogy mégsem kergült itt meg körülöttünk mindenki, még abban is megerősít minket, hogy pandémia ide, egyre kevésbé értékként kezelt tudás oda, a létezés továbbra is a legjobb dolog, ami velünk történhet.

2020.08.03 20:09:10

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

Bűvös évszámok: 1848, 1954 – a történelem, a politika és a sport kapcsolódási pontjairól a Rubicon főszerkesztője, Rácz Árpád beszélt.

2020.08.03 18:49:45

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

A nemrégen elhunyt Ennio Morricone sakkbajnok akart lenni és élete végéig rajongott az AS Romáért.