Csupasport: otthoni edzőtábor a Himalája helyett

Vágólapra másolva!
2020.03.30. 17:58
Címkék
Sorozatunkban ismert sportolók beszélnek arról, hogyan edzenek otthon, hogyan tartják formában magukat. Suhajda Szilárd hegymászó a Himalájába ugyan nem mehet, de az otthoni edzésprogramot szigorúan veszi.

Suhajda Szilárd expedíciós hegymászó, a 8611 méter magas K2 első magyar megmászója alig pár héttel ezelőtt még önfeledten rótta a Pilis tavaszodó ösvényeit, majd egyik pillanatról a másikra minden a feje tetejére állt. Azóta Nepál is bejelentette, hogy a tavaszi mászószezon elmarad a Himalájában, így társával, Klein Dáviddal nem mehetnek a 8463 méteres Makalura.

„Az elmúlt hónapok terepfutásait teljes mértékben visszavettem – írja Szilárd a Csupasport sorozatában. – A termi edzéseket úgyszintén, ami persze könnyebben ment, bízva abban, hogy több edzésórát csoportosíthatok át a szabadba. Most mégis úgy érzem, muszáj szigorúan itthon szinten tartani magam, és csak nagyon korlátozott számban kimozdulni egyetlen futásra és egyetlen kerékpározásra a héten. Sőt, idővel alighanem ezeket is el kell engedni – valljuk be, ez lenne a leghelyesebb!”

Az otthoni módszereiről szóló teljes cikket elolvashatják a Csupasport oldalon, ahol bemutatjuk a kosárlabdázóból lett futóedzőt,Baranyi Zsuzsannátés újra átnézzük,milyen sportolási lehetőségekmaradtak a járvány idején.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik