Csupasport: Héjja Bálint lesíelne a Lenin-csúcsról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.27. 17:01
A síalpinista június 29-én indul Kirgizisztánba, és a Csupasportnak elmondta, tervei szerint 7134 méterről indulva – első magyarként – siklana le úgy háromezer métert. A mászásban segítségére lesz Lengyel Ferenc.

Héjja Bálint síalpinistának, a Magyar Hegymászóoktatók Egyesülete (MAHOE) elnökének és oktatójának terve, hogy felmászik a 7134 méter magas Lenin-csúcsra, majd lesíel! Az expedícióra elkíséri Lengyel Ferenc, aki tavaly feljutott a hegy tetejére, idén pedig felkészülésnek tekinti a túrát, az őszi mászószezonban ugyanis a Sisapangma 8027 méter magasan lévő főcsúcsán szeretne állni – első magyarként.

„Ha megtehetem, hogy felmásszak a csúcsra, ám veszélyes lenne lesíelni, a mászást akkor sem hagynám ki. Persze a teljes siker a kettő kombinációja lenne, de majd a helyszínen minden kiderül – mondta a Csupasportnak Héjja Bálint. – Nagy pihenést nem tervezek, az alaptáborból indítanám a csúcstámadást, majd a Lenin-csúcsról két óra alatt lesíelnék a hóhatárig, vagyis úgy négyezer-száz méterig.”

Az oldalon emellett olvashattok egy „kisokost” is a szombati Balaton-átúszásról, amit mindenképpen érdemes átböngészni, ha indulni szeretnétek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik