Csupasport: a repülő apáca már 91 esztendős

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.10.18. 18:14
Címkék
Marion Irvine október 19-én ünnepli a születésnapját, de híresebb arról, hogy 54 évesen lehetőséget kapott az olimpiai válogatón, hogy esetleg elindulhasson az 1984-es Los Angeles-i játékoson.

Pluszkilókkal küzdő, cigarettázó apácából olimpiáért küzdő futó?

Marion Irvine, ismertebb nevén a repülő apáca 48 esztendősen kezdett el futni, hogy hat évvel később (1984) a Los Angeles-i olimpiai részvételért küzdjön több mint kétszáz sorstársával.

Pedig a 91. életévét hétfőn, október 19-én betöltő nő egészen máshogyan tervezte az életét, fiatalon Domonkos-rendi apáca lett, majd több mint húsz évig tanított és élte szelíd, Istennek szentelt életét.

Aztán 1978. május 31-én minden megváltozott, mivel éppen az Emlékezet napján elkezdett futni. Kevés helyen jegyezték meg róla, de a Salty Running olykor bizony több mint száz kilót nyomott, elszívott napi két doboz cigarettát, és sokat ült. Unokahúga, Jill nem figyelte tétlenül nagynénje önpusztító életmódját, és mozgásra biztatta. Először úszással próbálkozott, de az nem hatott rá eléggé, ellentétben azzal a bizonyos Emlékezet napi futással. Igaz, előzetesen az sem tetszett neki.

„Láttam őket izzadni, és nem tűnt szórakoztatónak a futás” – fogalmazott 1984-ben a Pittsburgh Post-Gazette-nek.

A teljes cikket elolvashatja a csupasport.hu weboldalon!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik