Cselgáncs: Csernoviczki döntőbe jutott a Budapest GP-n

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.06.21. 14:18
Az olimpiai harmadik, kétszeres Európa-bajnok Csernoviczki Éva a harmadik sikerével bejutott a döntőbe a Papp László Arénában zajló Budapest Grand Prix nyitó napján.

A tatabányaiak 48 kilós versenyzője a bolgár Boriszlava Damjanova és a japán Kondo Ami után a négy között a kétszeres Afrika-bajnok bissau-guineai Taciana Limával szállt szembe. Ellenfelét háromszor is intették, majd – miközben reklamáló edzőjét-édesapját ismét elküldték a tatamitól – Csernoviczki gyönyörű ipponnal vetett véget a küzdelemnek 17 másodperccel a mérkőzésidő letelte előtt.

Karakas Hedvig a bronzéremért küzdhet a viadal nyitó napján. A Honvéd 57 kilós vb-harmadikja a vigaszágon mérkőzés nélkül jutott tovább, mivel a világbajnoki ezüstérmes német Miryam Roper sérülés miatt nem tudott kiállni ellene. A bronzcsatában Karakas a román Corina Caprioriuval csap össze, akitől kikapott Londonban az olimpiai elődöntőben.

Az 52 kilogrammos vigaszág első meccsén Maros Barbara fojtással vereséget szenvedett az ötkarikás harmadik francia Priscilla Gnetótól, így hetedik lett. Hasonló sorsra jutott Szabó Franciska (63), aki vazaarival alulmaradt a francia Maelle Di Cintióval szemben, így ő is hetedikként zárt.

Az éremcsaták 17 órakor kezdődnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik