BABJÁK BENCE, PUSZTAI VIOLA, FÖLDI IMRE (FOTÓ) 2019.07.05 07:54 Frissítve: 2019.07.05 12:21

Torna: Ha most lennék tizenhat, sokkal jobb tornász vált volna belőlem – Böczögő Dorina

Böczögő Dorina tizenöt éves volt, amikor kvótát szerzett a pekingi olimpiára, s megjárta Londont is. Európa-bajnokságon ugrásban döntőzött, a nyolcadik helyen végzett, a hazai versenyeken pedig annyi aranyat gyűjtött, hogy meg sem tudja számolni. Mégis kicsit keserűen gondol vissza az eddigi pályafutására. Azt mondja, ha most lenne tizenhat, sokkal jobb tornász vált volna belőle.    
„Sosem leszek maximálisan elégedett azzal, amit elértem, mert sokkal több lett volna bennem
vallotta be a Sportkrém stábjának. – Tizenkét, tizenhárom évvel ezelőtt, amikor igazán fejlődhettem volna, nem voltak olyan nemzetközi szintű tornászlányok, mint most. Ezért nekem abból a szempontból nem volt motivációm, hogy fejlődjek, nehéz elemeket csináljak meg. Megvolt egy középszint, de lehetett volna több is. Úgy voltam vele, hogy minek, hiszen itthon megnyerek mindent. Külföldön meg azt éreztem, hogy lehetetlen elérni azt a szintet. Nem volt egy Makra Noémi, Kovács Zsófia vagy Dévai Boglárka, aki megmutatta, hogy ez valójában nem lehetetlen. Ha most lennék tizenhat, sokkal jobb lennék.”

Videónkból az is kiderül, hogy a 27 éves tornász imádja a sebességet, az autókat, különösen a Fiat 500-asát. Így nem csoda, hogy gyerekként is inkább a matchboxokkal játszott a babák helyett. Emellett beszél arról is, hogyan élte meg, amikor a torna miatt hétévesen el kellett szakadnia a családjától, a versenyek miatt nem úgy sikerült az érettségije, ahogy szerette volna, és a tériszonyáról is szót ejt.

Ha még többet szeretne megtudni a női tornászválogatottal a tokiói olimpiáért küzdő Böczögő Dorináról, keresse a pénteki Nemzeti Sport Sportkrém mellékletét. 

A képre kattintva galéria nyílik (Fotók: Földi Imre)
2020.02.27 00:04:54

Egyéb egyéni SZ. M.

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

2020.02.26 23:17:16

Egyéb egyéni SZŰCS MIKLÓS

NS-VÉLEMÉNY. A klub gyakorlatilag egyet jelentett a magyar női asztalitenisszel.

2020.02.25 22:26:34

Egyéb egyéni KOVÁCS ERIKA

Olimpiai bajnokunk is számol a legjobbakkal, de leginkább a saját felkészülésében bízik.

2020.02.25 18:39:58

Egyéb egyéni KOHÁN GERGELY

Két világ- és négy Európa-bajnoki arany után Tokióban érne csúcsra az igazi showman, Frank Chamizo.

2020.02.25 21:23:11

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Világjárványra vonatkozó vészforgatókönyv nem létezik.