BABJÁK BENCE, PUSZTAI VIOLA, FÖLDI IMRE (FOTÓ) 2019.07.05 07:54 Frissítve: 2019.07.05 12:21

Torna: Ha most lennék tizenhat, sokkal jobb tornász vált volna belőlem – Böczögő Dorina

Böczögő Dorina tizenöt éves volt, amikor kvótát szerzett a pekingi olimpiára, s megjárta Londont is. Európa-bajnokságon ugrásban döntőzött, a nyolcadik helyen végzett, a hazai versenyeken pedig annyi aranyat gyűjtött, hogy meg sem tudja számolni. Mégis kicsit keserűen gondol vissza az eddigi pályafutására. Azt mondja, ha most lenne tizenhat, sokkal jobb tornász vált volna belőle.    
„Sosem leszek maximálisan elégedett azzal, amit elértem, mert sokkal több lett volna bennem
vallotta be a Sportkrém stábjának. – Tizenkét, tizenhárom évvel ezelőtt, amikor igazán fejlődhettem volna, nem voltak olyan nemzetközi szintű tornászlányok, mint most. Ezért nekem abból a szempontból nem volt motivációm, hogy fejlődjek, nehéz elemeket csináljak meg. Megvolt egy középszint, de lehetett volna több is. Úgy voltam vele, hogy minek, hiszen itthon megnyerek mindent. Külföldön meg azt éreztem, hogy lehetetlen elérni azt a szintet. Nem volt egy Makra Noémi, Kovács Zsófia vagy Dévai Boglárka, aki megmutatta, hogy ez valójában nem lehetetlen. Ha most lennék tizenhat, sokkal jobb lennék.”

Videónkból az is kiderül, hogy a 27 éves tornász imádja a sebességet, az autókat, különösen a Fiat 500-asát. Így nem csoda, hogy gyerekként is inkább a matchboxokkal játszott a babák helyett. Emellett beszél arról is, hogyan élte meg, amikor a torna miatt hétévesen el kellett szakadnia a családjától, a versenyek miatt nem úgy sikerült az érettségije, ahogy szerette volna, és a tériszonyáról is szót ejt.

Ha még többet szeretne megtudni a női tornászválogatottal a tokiói olimpiáért küzdő Böczögő Dorináról, keresse a pénteki Nemzeti Sport Sportkrém mellékletét. 

A képre kattintva galéria nyílik (Fotók: Földi Imre)
2019.08.09 19:33:10

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

Lehetne Budapest a sportvilág Oscarjaként elkönyvelt Laureus-díj gálájának helyszíne?

2019.08.13 11:16:48

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A bőrtípusunknak megfelelő testápoló rendszeres alkalmazása rendkívül fontos. (x)

2019.08.12 00:23:05

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Tekintélyes szervezetek érzik úgy, hogy itt kell letelepedniük.

2019.08.12 00:14:56

Egyéb egyéni SZABÓ LÁSZLÓ

ALAPVONAL. Ha a legjobb vagy, ha kivívod a győzelmet (és egyébként akkor is, ha harmadik, nyolcadik, hetvenedik vagy utolsó előtti lettél becsületesen küzdve), senkit sem érdekel, hogy honnan jössz.