KOHÁN GERGELY (Nur-Szultan) 2019.09.16 12:24 Frissítve: 2019.09.16 12:49

Birkózó-vb: Lőrincz Tamás követi öccsét, ő is ott lesz Tokióban!

A kötöttfogásúak 77 kg-jában szereplő Lőrincz Tamás a negyeddöntőben is diadalmaskodott, így a négy közé jutott, kivívva ezzel az olimpiai indulás jogát.

 

Lőrincz Tamás ott lesz a tokiói olimpián (Fotó: Földi Imre, archív)

A Honvéd klasszisára a litván Galkinas várt a 77 kilósok negyeddöntőjében, de ő sem tudta megállítani a nagyszerű erőben lévő magyart.

A litvánt intették és küldték le elsőnek, Lőrincz már ekkor majdnem megcsinálta az akciót lentről, de a pörgetési kísérlete során tulajdonképpen csak ő fordult át, a litván nem, így ez még nem ért pluszpontot (1:0). Ám ezt követően is folyamatosan ő ment előre, Galkinas egyszer még ugyan meglógott előle (büntetlenül…), de utána már nem tudott, Európa-bajnokunk két ízben is mögé ment, a maradék időben sem hagyott esélyt ellenfelének, így 5:0-val bejutott az elődöntőbe, azaz öccse, Lőrincz Viktor után egy nappal ő is megszerezte az olimpiai kvótát – úgy, hogy riválisai egyetlen értékelhető akciót sem tudtak rajta csinálni…

Nehéz meccsek voltak, nagyon oda kellett figyelnie az első meccsén az üzbég, utána az ukrán és most, a litván ellen is. Természetesen örülünk a kvótának, de ne feledjük, ez egy világbajnokság, Tomi is egyértelműen döntőt szeretne birkózni és éremmel hazatérni!” – nyilatkozta a kötöttfogásúak érthetően elégedett szövetségi kapitánya, Sike András.

Lőrincz az elődöntőjében vaskos meglepetésre Dilmuhamedovval néz majd farkasszemet. A kazah elképesztő, Vlaszov után a zentai világbajnokot, Nemes Viktort is legyőzte, így „Szöcsinek” a négy között sem lesz egyszerű dolga, de a már zsebben lévő kvóta további erőt adhat neki.

Közben, ahogy várható volt, a Torba Eriket legyőző orosz Jemelin is gond nélkül ment be az elődöntőbe, azaz 60 kg-os versenyzőnknek továbbra is él az esélye a vigaszágra (a Lámot nyitásként verő román Ciurariu viszont a következő körben nagyon simán kikapott, így nehézsúlyú Eb-ezüstérmesünk számára biztosan véget ért a vb.)

A délelőtt további eseményeiről ide kattintva olvashat!

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítja: Kohán Gergely 

BIRKÓZÁS
Olimpiai kvalifikációs világbajnokság, Nur-Szultan
Kötöttfogás, 60 kg (Torba Erik), 77 (Lőrincz Tamás), 130 (Lám Bálint)
  7.00:
selejtezők, negyeddöntők
13.00: elődöntők (Tv: M4 Sport)
Kötöttfogás, 67 kg, 87 (Lőrincz Viktor), 97
  7.00:
vigaszág
14.00:
döntők (Tv: M4 Sport)

 

2020.06.02 08:40:15

Egyéb egyéni JOCHA KÁROLY

A 80 éves nemzetközi sakknagymester, Csom István kilenc sakkolimpiát is felölelő karrierjéről beszélt.

2020.05.21 15:16:55

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A legnépszerűbb események kapcsán is újra van miért drukkolni a sportok szerelmeseinek! (x)

2020.05.27 18:04:19

Egyéb egyéni N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Faragó Tamás lénye, megjelenése, lázadást, nonkonformitást is sugalló intelligenciája ama hazugságra telepített kor félelem nélkül való tagadása volt. Meg a magyar vízilabda örök jelképe.

2020.05.24 16:20:37

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

Sokan a világhírű magyar vívás előfutárának tartották, stílusa az aktív védelemre épült.