Birkózó-vb: heroikus küzdelemben búcsúzott Ligeti

K. G.K. G.
Vágólapra másolva!
2018.10.21. 11:51
null
Ligeti Dániel (balra) nyerhetőnek tűnő meccsen kapott ki (<strong>Fotó</strong>: Dömötör Csaba)
A Haladás nehézsúlyú klasszisa, Ligeti Dániel a meccs elején majdnem betusolta a regnáló orosz bajnokot, Anzor Hizrijevet, de a magyar versenyző 5:2-es vezetése után fordítani tudott az orosz óriás a budapesti birkózó-világbajnokságon.

A Papp László-sportarénában zajló világbajnokság második napján Ligeti Dániel révén volt érdekeltségünk a délelőtti vigaszágas programban. A Haladás Eb-ezüstérmes nehézsúlyú klasszisát a szombati nyitó napon a kategória címvédője, a grúz Geno Petriasvili vitte magával a vigaszra, miután a tavalyi, párizsi vb után ismét bejutott a döntőbe – többek között Ligetit is legyőzve.

A 125 kilós óriás pokolian nehéz ágra sorsolt (mindent elmond, hogy a másik ágon egy kínai és egy indiai vívta egymással az elődöntőt...), így vasárnap délelőtt is kemény meccs várt rá: a regnáló orosz bajnokon, Anzor Hizrijeven keresztül vezetett volna útja a bronzmeccsig.

Sajnos csak volna.

Álomszerűen indult a meccs, Ligeti gyönyörűen ment be derékra és döntötte le az orosz óriást, aki másodpercekig tusveszélyes helyzetben volt, de végül valahogy csak kimenekült belőle, így „csak” négy pont lett a szombathelyi versenyző jutalma. És bár ezt követően Hizrijev egy mögékerüléssel szépített, Ligeti a félidő után egy kitolással még 5:2-re vezetett. Ekkor kezdődtek a bajok: a magyar versenyző lenti védekezése nem igazán működött, az orosz többször is levitte és meg is tudta pörgetni, s noha Ligeti ment előre, a vége 10:6, nem ide – nagyon kár érte, nyerhető meccsnek tűnt, és ezt Ligeti is megerősítette, aki rendkívül elkeseredetten nyilatkozott a vereséget követően.

A harcos mindig magára haragszik, nincs ez másképpen most sem. Sajnálom, már csak azért is, mert nem hiszem, hogy megadatik még egyszer, hogy hazai közönség előtt birkózhassak; valószínűleg ez volt karrierem utolsó hazai vébéje. A közönség fantasztikus volt, nem jó érzés, hogy ennyi embert cserben hagytam… Igyekszem nem eltörni a kezemet-lábamat dühömben, próbálok lenyugodni.

Ezzel a nyitó napon szőnyegre lépő mind a négy versenyzőnknek véget ért a világbajnokság (Veréb István, Gulyás Zsombor és Molnár József már szombaton a selejtezőkörben búcsúzott).

A vasárnap délelőtti programban újabb négy hazai versenyzőnek szoríthatott az egyébként kimondottan népes és hangos magyar szurkolótábor: Farkas Rajmund, Nagy Mihály, Hatos Gábor és Asarin Roman egyaránt kikapott az első meccsén. Erről itt olvashatnak bővebben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik